Fudbal Odjeci nakon finala Kupa Italije

Gatuzo: Zaslužili smo trofej i prije penala, Sari: Ljut sam i razočaran

Trener Napolija Đenaro Gatuzo smatra da je njegov tim i prije penal serije zaslužio da pobijedi Juventus u finalu Kupa Italije.

Mladi stručnjak osvojio je prethodne večeri prvi trofej u trenerskoj karijeri.

“Mislim da smo u prvom dijelu odigrali slabije nego u nastavku. Pravili smo greške, ali se ne sjećam da je Juventus stvorio neku veliku šansu. Nakon pauze smo zaigrali puno bolje, stvorili dosta prilika i držali utakmicu pod kontrolom. Mislim da je moj tim zaslužio pobjedu u ovom meču i prije jedanaesteraca”, rekao je Gatuzo.

Očekivano, nezadovoljan je bio trener “stare dame” Mauricio Sari jer njegov tim ni u drugom uzastopnom meču nije dao gol, što mu se desilo prvi put još od oktobra 2015. godine.

“Veoma sam ljut i razočaran zato što sam i prošle godine izgubio trofej Liga kupa od Mančester sitija, takođe nakon penala. Kada izgubite meč poslije jedanaesteraca, onda je vaše razočaranje i ljutnja na većem nivou jer osjećate da je konačnog pobjednika odlučila sreća. Žao mi je zbog igrača, navijača, kluba. Svaki trofej je važan. Nadam se da ćemo ovo razočaranje pretvoriti u želju i glad za pobjedama”, istakao je Sari.

Za Napoli je ovo šesti pehar osvajača Kupa Italije u 10. finalu, dok Juventusu predstoji borba sa Laciom za Skudeto, u nastavku prvenstva.

Send this to a friend