Fudbal

Giljen vjeruje da je Sutjeska i dalje glavni favorit

Aktuelni prvak nije ni blijeda sijenka ekipe koja se prošle godine prošetala fudbalskom elitom u Crnoj Gori!

Sutjeska, nakon sedam odigranih kola, ima devet bodova i nalazi se na sredini prvoligaške tabele sa skorom dvije pobjede, tri remija, dva poraza. Na posljednje tri utakmice, “plavo bijeli” su upisali jedan neriješen rezultat (Titograd) i dva neuspjeha (Iskra, Zeta). Oba poraza su viđena kraj Bistrice.

Lider OFK Titograd je daleko (ne)dostižnih osam bodova.

Kriza, tanka klupa, loše odrađen prelazni rok ili nešto četvrto, tek kapiten i golman Vladan Giljen je (samo)kritičan.

“Sigurno je da se nismo nadali lošem početku prvenstva, ali šta je – tu je. Mislim da dosta nas igrača ima dovoljno iskustva da se nosi sa ponekim lošim rezultatom dok ne nađemo pravu formu” jasan je 28-godišnji čuvar mreže, koji se nada reakciji u srijedu kada Sutjeska gostuje Grblju.

“Nije problem u upravi i stručnom štabu, do nas igrača je. Nadam se da ćemo se dozvati, te da ćemo već u srijedu pokazati zbog čega igramo u Sutjesci i da će kriza rezultata polako proći”

Zašto bi odustali?

Uprkos lošem ritmu koji je obuzeo sastav iz Nikšića, izabranici Nikole Peca Rakojevića vjeruju u odbranu trona. I četvrtu titulu!

“Nismo odustali, zašto bismo? Ima još 29 utakmica, dvije do kraj a prvog kruga. N adam se da će od Grblja krenuti naš pozitivan niz rezultata, te da ćemo napraviti dobru uvertiru za derbi sa ekipom Budućnosti u subotu”, optimista je Giljen, jedan od najboljih u taboru kraj Bistrice na startu prvenstva.

OFK Titograd ima 17 bodova i igra čvrsto, Budućnost je sakupila 14, Iskra ima iznenađujućih 13… Ko je favorit za titulu?

“Glavni kandidat smo mi. Bar ja tako razmišljam. Sa nekoliko vezanih dobrih rezultata hvatamo priključak. Dva poraza kod kuće su nam dobro udarila u glavu. Mislim da ćemo da se osvijestimo i početi da igramo dobro, kao što dobro treniramo svaki dan”, poručio je bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

Mali fond igrača

“Titograd je počeo dobro, ima rezultat, ali mislim da nema igru. Ne znam koliko će ih to pratiti. Baš kao i Budućnost. Od svih ekipa, mislim da Iskra ima i igru i rezultat, ali je pitanje koliko Iskra može da izdrži tim tempom. Što se tiče nas, nemamo ni igru, ni rezultat, ali imamo odličnu ekipu i mislim da će vremenom doći i jedno i drugo”, nadovezao se u isto vrijeme kritični i optimistični Giljen.

Za sada se ne postavlja pitanje da li Nikola Rakojević treba da ostane ili ne. Razlog je jasan Peco od starta sezone ne može da računa na najjači sastav. Svako kolo je imao po dva tri povrijeđena igrača. A u porazu od Zete (1:0) za vikend nije mogao da računa na Merdovića, Božovića, Grivića, Grbovića i Cicmila.

“Glavni razlog lošeg starta prvenstva je mali fond igrača. Napustilo nas je četiri pet glavnih igrača od prošle sezone, a to bi se osjetilo u Real Madridu i Barseloni, a ne u našem klubu. Imamo mnogo povrijeđenih igrača, pa pokušavamo da improvizujemo i fudbaleri igraju na pozicijama koje nisu njihove. To je najveći problem”, jasan je Giljen, koji vjeruje u bolje dane.

“Nadam se da će trener uskoro imati sve igrače na okupu, pa će tako i njemu biti mnogo lakše. Teško bi bilo koji strateg mogao da sprovede svoje zamisli u djelo sa konstantno povrijeđenih šest sedam igrača”, podvukao je kapiten Sutjeske.

Send this to a friend