Fudbal

Golman od sto miliona eura

Miha Mlakar, agent slovenačkog golmana Jana Oblaka (24), izjavio je za španske medije da postoje dva kluba koja su jako zainteresovana za plaćanje 100 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru sa madridskim Atletikom.

Mladi golman brani sjajno za “kolčonerose” već dvije i po sezone i sve više privlači pažnju najbogatijih evropskih klubova. Mlakar je kazao da je lista zainteresovanih, zbog visoke klauzule, svedena na dva kluba.

“Prerano je još bilo šta govoriti, jer ima još mnogo utakmica do kraja sezone, ne samo klupskih, nego i reprezentativnih. Međutim, definitivno je jasno, kao što sam i ranije govorio, ima mnogo onih koji su zainteresovani za najboljeg golmana na svijetu. Posebno dva kluba koja su ozbiljno zainteresovana da za narednu sezonu dovedu Oblaka”, kazao je Mlakar.

Oblakov agent je dodao da je jedan od zainteresovanih klubova iz Velike Britanije, te da odlazak u Italiju ne dolazi u obzir.

“U Italiji, samo je Juventus klub iz visokog društva, a oni imaju Đanluiđija Bufona, koji je u finalu Lige šampiona. Ako mene pitate, on bez problema može braniti još nekoliko godina”, iskren je Mlakar.

Oblak je u Atletiko stigao 2014. godine iz Benfike. Nakon što se pola godine prilagođavao na novu sredinu dobio je šansu od Dijega Simeonea i nije je ispustio. Prošle sezone proglašen je za najboljeg golmana španske La Lige, osvojio je trofej Zamora koji dodjeljuje španski sportski list “Marka”, a uvršten je u tim sezone La Lige i Lige šampiona.

Ukoliko neki klub plati klauzulu od 100 miliona eura Oblak će postati najskuplji golman u istoriji fudbala. Slovenački golman ima ugovor sa Atletikom do ljeta 2021. godine.

Send this to a friend