Fudbal

Golmani Barse, Sitija i Aston Vile u taboru “sokolića”

foto: fscg.me

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača na koje računa za meč kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Kazahstana i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da će za mjesto među stativama konkurisati golmani Mančester sitija (Arijanet Murić), Barselone (Lazar Carević) i Aston Vile (Matija Šarkić).

“Prinuđeni smo da mijenjamo ekipu koju smo sklapali poslednjih nekoliko mjeseci. Ne možemo da računamo na šest igrača zbog povreda, pa se na spisku našlo nekoliko novih imena iz domaćih i inostranih klubova. Pozvali smo veći broj novih igrača jer nakon meča u Kazahstanu imamo prijateljsku utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Taj duel će biti prilika za nove igrače, čije sposobnosti smo mogli da vidimo na nekim klupskim mečevima, da pokažu koliko mogu i da vidimo da li će biti pojačanja za reprezentaciju u narednom periodu. Samim tim što su se našli na spisku za ove mečeve proširili smo bazu i pojačali konkurenciju, pa će nakon što se povratka povrijeđenih, više od 30 igrača biti u konkurenciji za mjesto u mladoj reprezentaciji”, rekao je selektor mlade reprezentacije.

Radonjić ističe da je prvi meč naše selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izuzetno težak.

“Zbog svega što sa soboom nosi put u Kazahstan ali i povreda igrača, promjena klubova i manje minutaže očekuje nas zaista težak meč na početku novog kvalifikacionog ciklusa. Gledali smo neke mečeve Kazahstana i vidjeli da se radi o protivniku koji je izuzetno neugodan na svom terenu. Ipak, naš cilj je da započnemo kvalifikacije na pravi način, nećemo se braniti i pokušaćemo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da dođemo do dobrog rezultata. Vjerujem da bi nam gostovanje u Kazahstanu bilo lakše da je ekipa koja je završila prethodnu akciju na okupu… Ipak, moramo dati sve od sebe kako bi sa novim igračima i manje ugiranom selekcijom napravili povoljan rezultat”, dodao je Radonjić.

Mlada reprezentacija Crne Gore prvog dana septembra u Aktobeu, protiv selekcije Kazahstana, igra prvi meč u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Četiri dana kasnije, izabranici Mojaša Radonjića imaće priliku da odmjere snage sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču koji se igra na Gradskom stadionu u Nikšiću.

Početak meča u Kazahstanu zakazan je za 18 sati, dok će duel u Nikšiću početi u 17:.30.

Radonjić je za duele koji se igraju 1. i 5. septembra pozvao 23 igrača

golmani: Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska), Lazar Carević (Barselona, Španija), Arijanet Murić (Mančester siti, Engleska);

odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (Spartak Subotica, Srbija), Miloš Drinčić (Iskra), Marko Roganović (Mladost), Stefan Bajić (Trapani, Italija), Emir Azemović (Vintertur, Švajcarska), Aleksandar Milić (Kom);

vezni red: Lončar Stefan (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Marko Vuković (Rudar), Dejan Kotorac (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta), Miomir Đuričković (Rudar), Belmin Muratović (Mec, Francuska);

napad: Nikola Krstović (Zeta), Mihailo Perović (Voždovac, Srbija), Filip Kukuličić (Iskra), Driton Camaj (Budućnost) i Boško Guzina (Rad, Srbija).

Send this to a friend