Fudbal Miloš Drinčić je lider Iskre

Gospodar u svom i protivničkom šesnaestercu

Prije pet godina Miloš Drinčić obukao je crveno-bijeli dres, a već tri sezone sa ponosom nosi kapitensku traku i više nego uspješno komanduje posljednjom linijom Iskrine odbrane.

Pored ove konstatacije jedino je za sada teško utvrditi da li je ovaj vrsni i pouzdani štoper veći gospodar u svom ili protivničkom šesnaestercu. Ipak, kako god to rekli, jedno je sigurno – njegove su zasluge za ostvarene rezultate ovog uzornog sportskog kolektiva u minulom periodu nemjerljive. Da je strah i trepet za suparničke golmane potvrdio je i u meču sa Podgoricom kada je postigao pobjedonosni pogodak i dva kola ranije protiv Dečića kada se takođe upisao u listu strijelaca.

– Za nama su tri teške utakmice, praktično tri derbija koja smo na najbolji način arhivirali sa sedam osvojenih bodova. Tako je sve došlo na svoje mjesto, jer mora se priznati da smo u prva dva kruga bili zapali u rezultatsku krizu. Međutim, kvalitet kad-tad mora doći do punog izražaja, što smo ovjerili upravo protiv Dečića, Sutjeske i Podgorice – rekao je Drinčić, ističući da su se i novajlije odlično uklopile u novu sredinu i da pružaju maksimum na treninzima i na zvaničnim utakmicama.

– Ogroman trud i rad tokom priprema se višestruko isplatio, a posebno po pitanju bodovnog salda. Raduje i činjenica da je pozitivna atmosfera u klubu bolja za nekoliko stepenica i što je nabitnije, radimo po oprobanom receptu ,,svi za jednog, jedan za sve“. Zdrava konkurencija je na svim pozicijama, tako da je svima u interesu da se predstavimo u što boljem izdanju. I forma je u usponu tako da iz susreta u susret ulazimo u onaj ritam koji garantuje još kvaliteniju i efikasniju igru kući i na strani, dodao je Drinčić koji ne krije već afirmisanu strategiju Iskre koja se zasniva na ofanzivi od prvog do posljednjeg zvižduka sudije.

On je obećao da će njegova ekipa i dalje igrati za gol više protiv bilo kog protivnika.

– Pred nama je dosta zahtjevnih susreta i dosta bodova u opticaju a svaki će biti dragocjen i možda presudan u konačnom plasmanu. Liga je takva da su svima bodovi neophodni bilo da je riječ o klubovima sa vrha ili začelja tabele. Mi imamo svoj cilj od starta i držaćemo se kursa koji stremi ka Evropi. Naša je želja da se ponovo oprobamo na međunarodnoj sceni i zato moramo u svakoj utakmici biti na visini zadatka. Mislim da imamo snage i dovoljno potencijala da istrajemo na tom putu, tim prije što imamo dvije šanse na oba fronta, kako u prvenstvu tako i u nacionalnom kupu gdje smo stigli do polufinala. Daćemo sve od sebe da po drugi put u vjekovnoj istoriji Iskre reprezentujemo Danilovgrad i Crnu Goru u okršajima sa ekipama starog kontinenta – uvjeren je popularni Drina.

Send this to a friend