Fudbal

Govedarica očekivao bolji učinak, Marčić zadovoljan

foto: fscg.me

Tanka je linija između aplauza i zvižduka, pohvala i kritika ili vjere i sumnje – Budućnost je to osjetila od početka sezone do prve prvenstvene pauze. Pozitivan utisak nakon dvije startne pobjede zamijenilo je nezadovoljstvo poslije sinoćnjeg meča pod Goricom u kojem ,,plavi” nijesu izgubili, ali nijesu ni zaslužili da pobijede Petrovac.

U međuvremenu je podgorički tim izgubio od OFK Titograda i remizirao sa Lovćenom, uz srećnu pobjedu protiv Zete na Trešnjici.

Jasno je i treneru Zoranu Govedarici da ekipi fali bodova da bi bila lider na tabeli uoči mini odmora u šampionatu.

“Naravno da ne mogu da budem zadovoljan. Izgubili smo dva boda protiv Lovćena, a sada i Petrovca, oba puta na svom terenu. To nam nedostaje. Očekivao sam više, ali ima još mnogo mečeva do kraja. Sve ovo se da nadoknaditi. Optimista sam. Stvaramo dosta šansi, a siguran sam da ćemo popraviti realizaciju. Vjerujem i da ćemo otkloniti greške koje smo napravili u odbrani”, rekao je Govedarica.

Budućnost je imala idealan start nakon što je povela u četvrtom minutu kada je Mijić poentirao sa ivice peterca na asistenciju Ivanovića sa lijeve strane.

Obično to bude olakšanje za favorita, ali ovoga puta je uslijedio ekspresan odgovor gostiju koji su izjednačili tri minuta kasnije Mikijelj je poslao dugu, teledirigovanu loptu ka Muharemoviću koji je kaznio nesporazum Roganovića i gomana Mijatovića, te lob udarcem proparao mrežu za 1:1.

“Drago mi je da smo nastavili pozitivnu seriju. Budućnost je bila bolja samo u prvih deset minuta, ali ostatak utakmice odigrali smo kvalitetno, a moji igrači su dobro istrčali. Zadovoljni smo ostvarenim na startu sezone, iako mislim da smo mogli da imamo još dva boda. Ako ovako budemo igrali, ne brinem za našu budućnost”, rekao je Rudolf Roki Marčić, trener Petrovca.

Send this to a friend