Fudbal Kup

Grbić: Protiv Zete da pokažemo snagu

Način na koji je odigrala i završila prošlu utakmicu u prvenstvu nije nešto što je Budućnost priželjkivala uoči revanša polufinala Kupa.

Poraz od Petrovca nije prijatan, a kao ozbiljnu opomenu doživio ga je i kapiten Petar Grbić, koji u krajnjem vjeruje da će ,,plavi” u srijedu na svom terenu nadoknaditi gol minusa protiv Zete iz prvog meča na ,,Trešnjici” (2:1).

“Da smo iskoristili veliku šansu na početku sve bi bilo drugačije, ali to nije bio razlog da u nastavku duela ne pokažemo ono što možemo. Još jednom smo se uvjerili kako nema dobrog rezultata ako ne izvučemo maksimum iz sebe. Petrovac je kaznio naše propuste i odnio pobjedu sa dva pogotka u drugom poluvremenu. Panike nema, nema ni nervoze, ali da je ovo opomena – to jeste svakako. Možemo i moramo mnogo bolje protiv Zete”, za Arenu kaže Grbić, koji nastavlja:

“Mi smo tim koji je najranije do sada osvojio titulu. Tabela pokazuje koliko smo superiorni u prvenstvu. Od momenta kada smo osigurali trofej, šansu su više dobijali mladi igrači koji su shvatili koliko je teško nositi dres Budućnosti. Bez obzira na rekordan niz bez poraza, na odlične igre, dominantne brojke, odmah krenu negativni komentari kada izgubimo dvije ili tri utakmice. Dobre stvari se brzo zaborave ako uvijek nijesi na vrhuncu. Mladi momci su osjetili koliko je lijepo kada je sve onako kako želiš, ali i koliki je pritisak kada ne ide. Zbog svega što smo napravili u ligi neke poraze u posljednjih mjesec dana možemo lakše da podnesemo, ali svakako ih ne volimo. Treba da izvučemo pouke i u srijedu potvrdimo zašto smo najbolja ekipa u državi”, ističe iskusni krilni napadač.

Jedan pehar je osvojen/odbranjen. Preostaje borba za drugi. Podgoričani do sada nijesu bili u situaciji da u meč ulaze sa golom minusa.

Revanš polufinala masovnijeg takmičenja je najteži izazov od početka godine. Smijemo li napisati – trenutak istine za Budućnost?

“Dešavalo se da gubimo tokom meča, pa da okrenemo. Dešavalo se i da vodimo, pa da izgubimo, kao što je bio slučaj na ,,Trešnjici” u prvoj utakmici polufinala Kupa. Zeta nas je savladala dva puta u mjesec dana, a vidim da protivnički igrači najavljuju prolaz u finale, da su bolji… To je sportski. Pružićemo im ruku ako u tome uspiju. Vjerujem, ipak, da će ovoga puta morati dobro da se pomuče kako bi odbranili gol prednosti. Je li srijeda dan istine za nas? Slobodno, jeste. Sada je momenat kada treba da se vidi snaga, sav kvalitet jednog tima. Sve to mi imamo. Očekujem da vratimo svoj najbolji fudbal i izborimo finale. Zacrtali smo duplu krunu. Svi do jednog vjerujemo u taj cilj”, ističe Grbić.

Ako ko zna što je imperativ pobjede – onda su to ,,plavi”.

Razlika, ipak, postoji – u šampionatu kiks može da se ispravi, a u Kupu popravnog nema.

Budućnosti odgovara trijumf od 1:0 ili od dva razlike.

“Dijelim mišljenje saigrača i trenera Milinkovića da su dva meča naša prednost. Mogli smo bolje da prođemo na ,,Trešnjici”, pogotovo nakon vođstva, ali računam da ćemo pod Goricom postaviti stvari na svoje mjesto. Za nas nije nikakva novost to što smo pod imperativom pobjede. Svake sedmice se srijećemo sa tim. Slažem se – Kup je nešto drugo, nema ispravke, ali ekipa koja želi duplu krunu mora da reaguje i u ovakvom trenutku”, naglašava Grbić.

Send this to a friend