Fudbal Savićević uvjeren

Hadžibegić pravo rješenje, Crna Gora ima kult reprezentacije

foto: fscg.me

Dejan Savićević je poslije Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Bmovića i Ljubiše Tumbakovića uperio prstom u 61-godišnjeg Faruka Hadžibegića.

Genije je dugogodišnji sjajan prijatelj sa nekadašnjim kolegom iz reprezentacije SFRJ, a nakon sramnog Tumbinog čina trebao mu je neko od povjerenja u selektorskoj fotelji “hrabrih sokolova”.

Zato se o legendarnom Sarajliji nije mnogo raspitivao.

Imamo dosta mladu selekciju, a novi selektor realno ne može mnogo da mijenja u odnosu na Tumbakovića. Tu grupu igrača treba da nadogradi, a mislim da može da izvuče dosta, da popravi trenutnu situaciju i da napravi lijep ambijent za sljedeće kvalifikacije

“Kao predsjednik FSCG sam imao ovlašćenja da pregovaram sa potencijalnim kandidatima, obavio sam veliki broj razgovora sa drugim kandidatima, ali oko Faruka to nisam morao. Kao u nekim prethodnim slučajevima kada sam dobio neke pogrešne informacije o tim ljudima”, rekao je Savićević u Kući fudbala nakon što je sa Hadžibegićem potpisao ugovor do kraja 2020. godine…

“Ne bih se vraćao na stvari koje su se desile, ali smatram da je Faruk pravo rješenje za našu reprezentaciju u narednom periodu”.

Savićević je prisustvovao diplomskom ispitu Hadžibegića u Beogradu, kada je bivši defanzivac Sarajeva, Betisa, Sošoa i Tuluza odlučio da se otisne u trenerske vode…

“Nismo se mnogo družili, ali ga znam iz reprezentacije. Tako se namjestilo da prisustvujem njegovom ispitu kod Veljka Aleksića”, ispričao je 52-godišnji Podgoričanin anegdotu…

“Faruk će imati vremena da se upozna sa ekipom, a i svi mi ćemo imati vremena da se upoznamo sa njim. Nadam se da ćemo da ostvarimo što bolje rezultate”

A šta je to konkretno?

“Od selektora ću da tražim da kvalifikacije odigramo što bolje i da uzmemo što više bodova. Pali smo na FIFA rang listi (p.a. sada smo 55.), biće nam prioritet da popravimo poziciju zbog sljedećih kvalifikacija koje nas očekuju”, svjestan je Savićević da se šeširi na žrijebu za velika takmičenja formiraju po listi svjetske fudbalske asocijacije.

Kvalifikacije za revolucionarno Evropsko prvenstvo 2020. su praktično već izgubljene, jer pogled na grupu A nije obećavajući: Engleska šest bodova (dvije utakmice), Češka šest bodova (tri utakmice), Kosovo pet bodova (tri utakmice), Bugarska dva boda (četiri utakmice). Crna Gora dva boda (četiri utakmice).

“Imali smo peh na toj prvoj utakmici, gdje smo zakinuti”, sjetio se predsjednik FSCG remija sa Bugarskom u Sofiji (1:1) i nepostojećeg penala koji je svirao Francuz Rudi Buke.

“Da sada imamo četiri boda, bili bismo u ravnoporavnoj situaciji sa svim ostalim protivnicima u grupi za drugo mjesto. Međutim, sada nismo u situaciji da možemo da garantujemo neku visoku poziciju”.

“Slučaj Kosovo” je uzdrmao malenu balkansku ljepoticu. Međutim, legenda našeg i svjetskog fudbala ne smatra da je to uticalo na kult reprezentacije.

“Naši igrači su uvijek imali pravi odnos prema državnom grbu. Često su mnogi igrali povrijeđeni. Ne bih rekao da nemamo kult, ali smo mnogo euforični. Nekada očekujemo možda i previše, a ukoliko ne dođemo do rezultata koji navijači sanjaju, onda zainteresovanost publike pada. Moguće je da su te manje posjete uticale malo na igrače”, rekao je Savićević, koji nikada nije imao pridike na odnos “hrabrih sokolova” i navijača…

“Kad god smo imali rezultat, stadion je bio pun. I iskreno, malo koja reprezentacija na planeti ima ambijent kao mi kada se stadion pod Goricom napuni”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegro
Gost
Montenegro

Kult reprezentacije.. hahahaha imali ali nazalost na kratko…

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Haha Dejo purger legenda,sjeća li se još svojih intelektualnih izjava….. mi da.

Jovan
Gost
Jovan

Samo pozitivno. Nista nije izgubljeno. Realno, sa svima mozemo igrati na pobjedu osim sa Englezima, pa valjda smo i malo srece zasluzili.

domaćica
Gost
domaćica

E jes ,od Burzanovica , preko Drinčića pa do Stojkovića i Tumbe. Sve kultaši 😀😂🚫

Montenegro
Gost
Montenegro

A sto to preko Burzanovica.. penalu od kako su Burzanovica makli poceli sh polako da padaju…

Anonimni
Gost
Anonimni

Kakav kult,cega kult…Smijesno

Pjer
Gost
Pjer

Genije
Da igraju nasi momci
I da bude ni po babu ni po stricevima
Uz dobar rad mozemo nesto
Srecno

Marko
Gost
Marko

A koji ste ljudi ni murinjo da vam dodje ne bi vam valjao,dok vam je dovodio tumba igrace valjao je,sramni cdm

Send this to a friend