Fudbal

Hadžibegićevo traženje i put ka evropskoj margini

“Hrabri sokolovi” će kvalifikacije za revolucionarno Evropsko prvenstvo 2020. godine završiti bez pobjede, tako će ispisati najlošije kvalifikacije u istoriji malene balkanske ljepotice.

Nemoguće je očekivati da “crveni” vaskrsnu i da 14. novembra savladaju Englesku na “Vembliju”, kada “gordi Albion” bude igrao svoj 1000. meč u istoriji. Realnost je da kolijevka fudbala do vrha napuni mrežu Crne Gore, jer učenici Gereta Sautgejta nemaju milosti ni prema kome.

Na dnu smo

Faruk Hadžibegić je došao sa željom da vrati poljuljano samopouzdanje i nacionalni naboj, ali na tri kvalifikaciona okršaja (prijateljski meč sa Mađarskom i pobjeda od 2:1 spada u domen nebitnih) nije uradio ništa. Samo se iznova i iznova tražio, a Crna Gora je polako nesvjesno tonula ka dnu. Tamo gdje su Andora, Gibraltar, Estonija, Moldavija, Lihtenštajn, San Marino…

Brojke su tu neumoljive Crna Gora je na putu za EURO 2020. postigla samo tri gola, a manje od nas pogodaka su postigli samo, San Marino (nula), Andora (jedan), Letonija, Gibraltar, Estonija, Malta, Moldavija, Lihtenštajn (dva).

Samo osam reprezentacija!

Znate onu priču “statistika je kao bikini…”. Ima tu istine, ali golovi su u fudbalu jedino mjerilo, a Crna Gora nije potpisala egzekuciju na prethodna četiri kvalifikaciona meča. I kako onda pobijediti!?

Ljudski kvalitet je tu, ali trenerski…

Hadžibegićevo mjesto vjerovatno nije pod znakom pitanja, ljudski faktor da izdigne reprezentaciju posjeduje, ali trenerski to je upitno. Na četiri utakmice nijednom nije izveo identičan sastav (doduše, nije mogao da računa na sve
igrače), a probao je gotovo sve igrače koje je pozivao pod nacionalnu zastavu. Neko drugi bi na treningu osjetio ko može, a ko ne može da iznese teret. I ne odustaje od ideje da proba igrače iz domaće lige uprkos tome što je svima jasno da tu kvalitet ne stanuje. Posebno ne na poziciji lijevog beka.

Sa druge strane, pojedine reprezentativce je lako preskočio (Risto Radunović, Luka Đorđević, Igor Vujačić, Boris Kopitović…), a dobro zna da rezervoar “sokolova” nije ogroman, već ograničen. Limitiran bez Stefana Savića i Stevana Jovetića.

Ali sa tim moramo da naučimo da živimo, da to zajedništvo o kojem se priča nadomjesti vedete. Tako je djelovala Crna Gora Zlatka Kranjčara Joveta je bio povrijeđen, a bez Mirka Vučinića se na Vembliju uzeo istorijski bod. Naravno, ako ne mislimo da ostanemo na margini.

Ali to je već pitanje za FSCG i selektora šta žele od narednih akcija i kvalifikacija. Sada svi moraju da shvate da smo dotakli dno, a selektorova izjava poslije utakmice sa Kosovom je to samo potvrdila. Ako smo odigrali “najbolju utakmicu na planu angažovanja” u meču gdje smo jednom ozbiljno šutnuli na gol onda je sve jasno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mne-more
Gost
mne-more

Nogometni savez je zlo,propast nogoneta u CG.Za 20 godina se necemo oporavit oni su tragedija najveca.Novac koji uzimaju za neznanje je pokvarenost nsjveca.Pamet nemamo i nsjveci problem je (PAMET).Hadzibegic je tatalni promasaj ,jedino ssvicevic moze da to uradi.Odlazi Savicevic,Đurđevsc.Hadzibegic svi koji unistavate cg nogomet.

MNE
Gost
MNE

Odmah da se zna ne branim Hadzibegica, njegovo trenersko umijece je dosta skromno, ali problem je mnogo dublji od selektora. Prvo, zalaganje grupe koju on okupi, premeko, prenezainteresovano, umisljeno, tako se ne nastupa za grb. Neko ce mozda reci i to je posao selektora, ima istine, ali budumo realni, ne moze tebe niko da natjera da trcis, boris se, ako… Više »

Markom
Gost
Markom

Dovesti strucnjake , a ko ce se baviti fudbalom i ulagati kad se ionako lose zivi , drzava ulazi u sve vece dugove , nemamo perspektive nikakve ..ne zivimo u zabludi

Prc CG
Gost
Prc CG

Ajde ti put pod noge pa traži Evropu tamo odakle si došao.

CETINJE
Gost
CETINJE

NIJE SMAK SVIJETA.IDEMO JAKO JOS JACE I ORGANIZOVANIJE.SMIJENITI NEZNALICE U FSCG POCETI SA GRADNJOM STADIONA I INFRASTRUKTURE DOVESTI STRUCNJAKE ZA RAD SA MLADIMA.I MORA BITI BOLJE.NEMA PREDAJE

Yolo
Gost
Yolo

Oce kako ne, sami sebe da smijene, a da dovedu strucnjake da ih plate smokijem i cipsom. Ne sprdaj se.

Sejo
Gost
Sejo

Sa margine put moze voditi ka visinama , upravo je Hadzibegic primjer vodio je BiH bio na marginama i poslije je ta ista BIH otisla na svjetsko.

boris
Gost
boris

proglasiti amatersku ligu i gotovo! budimo realni, fudbal nam je ka sve u drzavi, PROPALO!!!!!!!!

marius
Gost
marius

Podrska za Hadzibegica i Savicevica, naseg najboljeg igraca svih vremena ! Nije lako ,posle svega sto nam neki nama “bliski ” ucinjese pred onu utakmicu prvu sa Kosovom odma rezultat napravit. Ima vremena za popravit sve. Srecno !

Markom
Gost
Markom

Cuj male balkanske ljepotice

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Nikad nam neće bit bolje i realnost je da smo tu đe jesmo. Dok smo imali igrače starog kova,nekako smo bili osrednji,a sad smo među najgorima na svijetu.

Cdm moracica
Gost
Cdm moracica

Pusti Hadzibegica i fudbal ,no dajte vi nesto o ovome autoputu ojavite nijeste odavno ,most moracica i te rabote

Pjer
Gost
Pjer

Ko nam vodi klubove i razne mladje kategorije
Tesko do boljitka

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crna Gora ce uvijek biti nula bez Srbije.

oooo
Gost
oooo

Nista ne moze Hadzibegic tu. Kod nas treba pocet mijenjat sve, od Skola fudbala do omladinskih pogona i nakon nekoligo godina imat jednu solidnu ekipu sastavljenu od nase (sad) djece od 12-13 god. I iste imati uigravati za nekih buducih nekoliko godina. I trenra koji zna obavljat svoj posao.

Krampa
Gost
Krampa

Poslije onoga što su nam napravili braća Srbi i Tumbaković odlično je ovo. Biće bolje u narednom ciklusu, kad bude manje izdajnika. Ugledati se na Hrvatsku, vicešampiona svijeta.

boris
Gost
boris

ajde jadan ne mlati. uporedjujes nas i hrvate

Krampa
Gost
Krampa

I dalje igramo neuporedivo ljepši fudbal od Srbije (centriraj pa dako ga ko nabode glavom, nisu dali gol iz akcije od vremena SRJ).

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Sa tumbakovicem je ova ista ekipa izgledala puno bolje,tako da ipak ima nesto i do trenera. A sto se tice “izdajnika” evo su se oni sami makli pa vidimo kako ide bez njih.

Primorac
Gost
Primorac

Najveci zlocin, ne zvanje Luke Djordjevica, covjek igra Ligu sampiona ove god.. A igraju nam ljudi iz domace lige.. Pitanje ustvari jel Selektor Crne Gore, Savicevic.

Komsija
Gost
Komsija

Druze,Djordjevic ne pepeli u Lokomotivu,pogledaj statistiku.

Gulphy
Gost
Gulphy

Island je po kvalitetu u rangu CG pa je ucestvovao na SP i EP uzastopno. Liga im je isto kao nasa, ali razlika je u tome sto kod njih postoji sistem, plan i program koji je donio rezultate na kraju. Sto postoji kod nas, nista, samo haos. Dovode trenere s konca i konopca, liga nam je amaterska, novog Jovetica, Vucinica,… Više »

Velimir
Gost
Velimir

A,sad adio!

Qvatro
Gost
Qvatro

Peca Rakojevica za trenera

Leopold
Gost
Leopold

Dejo, polako se spremaj i odlazi. I ti i Rukfaš zajedno put pod noge.

Njegos
Gost
Njegos

Ovaj tekst je zakasnio jedno 5-10 godina … Sad je kasno, da Murinja dovedete nema od tog nista. Njagore je sto je i buducnost reprezentativnog fudbala prilicno losa.

mne-more
Gost
mne-more

đurđevac savicevic hađibegic ODLAZITE VRIJEME JE.Ponizenje i brukanje CG.Nijesmo dotakli dno no smo izgubili obraz?

Krasnodar
Gost
Krasnodar

Nepismen si , bukvalno, a i “fudbalski” očigledno!

Eto
Gost
Eto

Alo, u pamet se Crnogorci.Fudbal je potonji sport u CG a pune novine naslova o našem fudbalu.Ostali sportovi,đe smo baš dobri ponekad dobiju mjesto u medijima.Davno obećaše 16 bazena za vaterpolo.Ženski rukomet je najbolji naš sport a kukavice imaju najgore uslove za rad na kugli zemaljskoj.

Zhadet
Gost
Zhadet

Džaba kad nemao igrače za reprezentaciju. Samo pogledajte kosovo, 9 od 11 startnih igrača igraju aktivno u stranim klubovima. Očito da je fudbal kod nas u krizi. Igračima fali malo iskustva. Ne možemo se samo na jovetića i savića oslanjati da pobjedjujemo. A i podrška sa tribina je rezultat toga.

Komsija
Gost
Komsija

Hadzibegic je kriv koliko i moja baba.Covjek jednostavno nema sa kim da igra.

Pjer
Gost
Pjer

100 post
Bravo za realni komentar

Walter
Gost
Walter

Da dođe,, Mesije”, B. P. sa ovom ekipom ništa nemože uraditi. Toliko smo spori, puno individualizma, sebičnosti, lošeg pregleda suigrača, loša procjena kod prijema ispucanih lopti i ne znam još šta da kažem što,, krasi” Sokole.

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Vala bas bih volio da se vrati Kranjcar da se vec jednom razbije taj mit o njemu. On je samo imao srecu da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu,u jednoj kombinaciji naboja nekoliko vrhunskih igraca na vrhuncu karijere i velike doze srece,koja je kasnije napustila njegove naslednike kao sto to obicno biva. Sto se tice igre ona je… Više »

Micko
Gost
Micko

Veliko cudo da vi napisaste kriticki tekst,izgleda se stvarno taklo dno tek sad sam siguran

Crni
Gost
Crni

Sve neki stručnjaci osim Vukčevića i Mugoše mi nemamo igrača koji zna da igra pa ti igraj sa dva igrača i što da očekujemo da pobijedimo nekoga ajde ne sprdate se što selektor može tu ama baš ništa

Matematičar
Gost
Matematičar

Mi smo mala država pa u skladu s tim držimo ritam sa Andorom, Lihtenštajnom, San Marinon

boris
Gost
boris

tacno!

Serdar
Gost
Serdar

Pod ruku zajedno i Dejo i ovaj vezas…i ekipa oko Deja…dosta je bilo…nije mu ga tata ostavio…

mne-more
Gost
mne-more

Stavite i Bosnu i Luchteschteinom jer igra gore no cg.Hađibegic je totalni amater.

Ivan
Gost
Ivan

Svi na ulice da se vrati Zlatko Kranjcar 🙂

Djoko
Gost
Djoko

Odlican komentar!

Prc CG
Gost
Prc CG

A dosta ga je bilo i nad popom ima pop….

Prc CG
Gost
Prc CG

U čemu je vas problem?????

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm????????

Prc CG
Gost
Prc CG

Njemu je vrijeme za put pod noge….pa pravac odakle je došao.

Rud Gulit
Gost
Rud Gulit

Dobar tekst!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Pljujete po covjeku a sami znate u kakvom trenutku za reprezentaciju je dosao, znate koji fond i kakav je kvalitet igraca. Murinjo nebi uspio nista napraviti kroz dvije utakmice od nas i to znate. Neljudski i nesportski je to sto radite.

kako je
Gost
kako je

Ne pljuju nego pricaju realno, nebitno u kojem je trenutku dosao pokazao je da je los trener i to je cinjenica.

mne-more
Gost
mne-more

On je trener amater ,Amateri su ga doveli.Nije pljuvanje no realnost,niko ne pljuje no piše istinu.Neka ode sto prije i sretan mu put?

Sead
Gost
Sead

Novinaru,kao možete ovako da pišete.

Maxim
Gost
Maxim

“Istoriji malene balkanske ljepotice….” Volim svoji drzavu iznad svega, ali kada procitam ovakva trucanja u sportskoj rublici smuci mi se…

e.k.g
Gost
e.k.g

Svaka cast za tekst. Aj treneru polako put pod noge..

Send this to a friend