Fudbal

HRT pod istragom FIFA, poznati komentator preprodavao karte za finale SP

Drago Ćosić

HRT je pod istragom FIFA-e nakon što je, prema dostupnim informacijama, buknula afera sa preprodajom ulaznica za finale SP-a u Rusiji između Hrvatske i Francuske. Vijest je još nezvanična a Index.hr je jutros zatražio potvrdu od FIFA-e, EBU-a i HRT-a. Riječ je o ozbiljnom problemu, ako se utvrdi odgovornost HRT-ove ekipe koja je na SP-u boravila u Rusiji.

Iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, iz FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT, državna televizija Hrvatske.

Ulaznice na koncu nisu preprodane, FIFA je stopirala transakciju. Koliko je poznato, blokirane su četiri ulaznice.

EBU je zatražio odgovor od HRT-a, a kako piše Jutarnji list, čelnici hrvatske javne televizije bili su šokirani jer nisu znali da je neto iz njihove kuće uopšte zatražio i dobio ulaznice. Cijena jedne ulaznice za finale SP-a na crnom tržištu kretala se oko 20 hiljada eura.

Istraga na HRT-u pokazala je ipak da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji

HRT za to zvanično nije znao, tvrde izvori, nego je od FIFA-e i EBU-a doznao da su njihova dva radnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema ličnom nahođenju.

Navodno je na HRT-u već u toku disciplinski postupak protiv dva HRT-ova radnika koji bi mogao završiti i mjerama otkaza. Drago Ćosić kazao je da na ovu temu ne može ništa komentirati.

Dugi niz godina Ćosić je bio pretplaćen na mjesto prvog komentatora hrvatske reprezentacije. Njegova matična kuća, uz HRT, bio je i HNS. Odnosi su kasnije pukli, Davor Šuker vidio je da HRT ne može pratiti njegove kombinacije. Ćosić je jednom prilikom ostao na aerodromu nakon što mu je HNS ukinuo mjesto u čarteru za utakmicu.

Send this to a friend