Fudbal

Hrvat ostaje na Enfildu do 2021. godine

Iz Fudbalskog kluba Liverpul su objavili da je sa odbrambenim igračem Dejanom Lovrenom (27) potpisan novi dugoročni ugovor.

Dužina novog ugovora nije objavljena, ali britanski mediji navode da je Lovren potpisao vjernost “redsima“ do 2021. godine. Hrvatski reprezentativac, inače rođeni Zeničanin, tokom ove sezone bio je oslonac odbrane menadžera Jirgena Klopa, tako da je novi ugovor logičan slijed događaja.

“Ovo je poseban dan za mene i moju porodicu. Ovo je još jedan san koji mi se ostvario. Moj san je uvijek bio da ostanem što je duže moguće u nekom velikom klubu, a Liverpool to jeste“, kazao je Lovren i osvrnuo se na svoj težak početak na Anfieldu:

“Nakon svega što se dogodilo na početku moje karijere u Liverpulu, mislim da sam posljednje dvije sezone na mnogo boljem nivou nego u prvoj. Klub me je nagradio novim ugovorom, vjerovali su u mene, kao i navijači, pa je ovo nešto što mnogo poštujem nakon svega što se događalo. Zadovoljan sam sa svime i želim ostati ovdje koliko god bude bilo moguće i da budem dio ove porodice još mnogo vremena“, izjavio je Lovren.

Ovaj defanzivac je profesionalnu karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu. Jedno vrijeme je proveo na pozajmici u Interu iz Zaprešića, da bi 2010. godine prešao u Lion. Nakon tri sezone u Francuskoj prelazi u Sautempton iz kojeg je 2014. godine stigao na Enfild.

U dresu Liverpula do sada je odigrao 100 takmičarskih utakmica i postigao četiri gola. Za nacionalni tim Hrvatske nastupio je 31 put i dao dva gola.

Send this to a friend