Fudbal

Hrvatska na Maksimiru srušila Španiju, BiH u elitnoj diviziji

Spektakularno drugo poluvrijeme na Maksimiru i slavlje fudbalera Hrvatske nad Španijom obilježili su veče u Ligi nacija.

Poslije razočaravajućih prvih 45 minuta, nastavak derbi meča elitne divizije donio je pregršt uzbuđenja i na kraju trijumf aktuelnog vicešampiona svijeta rezultatom 3:2.

Junak “modrih” je Tim Jedvaj, dvostruki strijelac, koji je pobjedonosni pogodak dao u 93. minutu i tako svom nacionalnom timu dao šansu da osvoji prvo mjesto u Grupi 4.

Hrvatska je povela preko Andreja Kramarića, ali je Španija ekspresno odgovorila preko Danija Sebaljosa. Jedvaj je vratio prednost domaćinu, koje kasnije poništava Serhio Ramos sa bijele tačke.

Ipak, četa Zlatka Dalića nije odustala od pobjeda, a nagrada je stigla u nadoknadi vremena zahvaljujući neočekivanom heroju Jedvaju.

U posljednjem kolu sastaju se Engleska i Hrvatska. Pobjednik tog duela biće prvi u grupi i razigravaće za šampiona Lige nacija. U slučaju remija na Vembliju, “crvena furija” će ostati na vrhu tabele.

Pogocima Mičua Bačuaija selekcija Belgije savladala je Island sa 2:0 i zadržala perfektan učinak u grupi 2. “Crvenim đavolima” biće dovoljan bod protiv Švajcarske kako bi zauzeli prvu poziciju u grupi.

Plasman u A diviziju izborila je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Sastav Roberta Prosinečkog je remizirao na gostovanju Austriji, te tako i matematički osigurao prolaz u elitni rang Lige nacija.

Liga A
Belgija – Island 2:0
Hrvatska – Španija 3:2

Liga B
Austrija – Bosna i Hercegovina 0:0

Liga C
Grčka – Finska 1:0
Mađarska – Estonija 2:0

Liga D
Kazahstan – Letonija 1:1
Andora – Gruzija 1:1
Luksemburg – Bjelorusija 0:2
San Marino – Moldavija 0:1

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marinero
Gost
Marinero

Bravo majstori

oooo
Gost
oooo

Hrvati su jaki. Na svakoj liniji imaju po dva dobra igraca i na klupi solidne zamjene. Bosanci se krpe sa Pjanicem i Dzekom a Srbijanci, Slovenci, Makedonci i mi smo jednostavno SLABI. Nama je najbolji igrac Savic i pored njega ostali nista. Srbijancima Milnkovic-Savic i nista vise kao ni ostali. Zato su i rezultati takvi kakvi su.

Franjo Tugjman
Gost
Franjo Tugjman

Kako je dobro vidjeti vas opet. Razbijanje Spanaca i Srba

Send this to a friend