Fudbal Amplitudo Druga liga

Igalo čeka Arsenal, Kom u Rožajama

Arsenal je u prošlom kolu uspio da napravi preokret na tabeli i da nakon 17 kola preuzme vrh Amplitudo Druge lige. Tivćani se sada nadaju i jesenjoj tituli, mada i Arsenal i Kom do kraja prve polusezone gostuju. Već danas timovi sa vrha imaju teška gostovanja, posebno lider.

Arsenal odlazi na komšijski derbi Igalu, koje je četvrto i gaji realne šanse da do kraja može stići do baraža. Baš zbog toga će ovaj duel biti od izuzetne važnosti za oba tima.

Kom, sa druge strane, traži šansu da se ispravi, ali gostuje Ibru. Rožajci su u opasnoj zoni i svaki bod im je zlata vrijedan, pa baš zbog toga Ibar, iako je Kom favorit, ne treba gledati kao otpisanog. Uostalom, Ibar je u prvom dijelu sezone uspio da iznenadi Kom na Zlatici, pa će gosti imati mnogo motiva za osvetu, a domaćin tražiti šansu kako ne bi zimovao u opasnoj zoni.

Prilično neizvjestan meč očekuje se u Baru, gdje Mornar dočekuje Berane. Beranci su uspjeli u prvom krugu da ,,razbiju“ rivala (3:0), ali su zbog propusta sa ,,bonus igračem“ taj meč izgubili službenim rezultatom i još ostali bez jednog boda. Beranci se još nadaju da mogu, poput Igala, da se dodatno primaknu baražu, dok Mornar želi da se učvrsti na trećem mjestu i eventualno smanji zaostatak za vodećim tandemom.

Jedinstvo i Bokelj u novu sezonu krenuli su ispod očekivanja – timovi koji su bili projektovani za baraž, nalaze se u donjem dijelu, a poraženi iz ovog duela, može nakon ovog kola biti u velikom problemu, posebno ako Ibar iznenadi Kom. Grbalj je uspio da napravi seriju dobrih rezultata i pobjegne iz zone ispadanja, a danas protiv ,,fenjeraša“ može i definitivno da potvrdi da ima kvalitet za nešto više. Ipak, u slučaju da Drezga nakon Bokelja iznenadi i Grbalj, gledaće se veoma neizvjesna trka za opstanak na proljeće.

Send this to a friend