Fudbal

Igra nije šampionska, ali se bodovi pamte

Budućnost je uspješno preskočila prepreku u Radanovićima. Plavi su savladali Grbalj, stigli do četvrte pobjede u prvenstvu, s tim što je zaostatak za liderom ostao nepromijenjen – tri boda.

Nijesu Podgoričani odigrali najbolju utakmicu. Štoviše, “trikolori” su bili opasniji, imali više šansi i generalno ostavili bolji utisak na terenu. Ali, na kraju se pamti rezultat, a on je prevagnuo na stranu gostiju.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Grbalj je dobra ekipa i mislim da zaslužuje bolji bodovni učinak, kao i poziciju na tabeli. Pokazali su i protiv nas da su kvalitetni, posebno u prvom poluvremenu kada su imali nekoliko prilika nakon naših grešaka. Ipak, u nastavku smo odigrali borbenije, ispoštovali dogovor i nagrada je stigla u vidu pobjede koja mnogo znači”, rekao je Igor Ivanović.

Upravo je krilni napadač Budućnosti odlučio meč početkom drugog poluvremena. Odbrana domaćina napravila je grubu grešku kada je došlo do nesporazuma na relaciji štoper Jović golman Kordić, a to Ivanović ne prašta.

Postigao je drugi gol u šampionatu, za mali/veliki trijumf plavih (1:0).

“Uvijek je poseban osjećaj kada se postigne gol. Drago mi je da sam bio strijelac, ali najvažnije je da Budućnost pobjeđuje. Tim je ispred svih”, poručio je dvadesetosmogodišnji ofanzivac, najbolji fudbaler lige.

Prvoligaša čeka naporna nedjelja u kojoj će odigrati tri utakmice za sedam dana. Budućnost ima zahtjevan raspored u srijedu dočekuje Rudar, a za vikend igra najveći crnogorski derbi protiv Sutjeske u Nikšiću.

“Sa tim mečom zatvara se prvi krug prvenstva. Vjerujem da ćemo u tim utakmicama pokazati snagu. Jurimo vodeći OFK Titograd, ali i da nije tako, naše ambicije su najveće. Biće teško, ali potrudićemo se da uhvatimo pobjednički kontinuitet” ističe Ivanović.

Podgoričani su pred početak šampionata važili za prvog favorita za titulu, naročito poslije dva kola kada su pobijedili Iskru i Mornar. I sada važe za glavnog kandidata za tron, premda igrom još uvijek nijesu na nivou prvaka.

“Imamo odličnu ekipu i nadam se da ćemo na kraju trke pokazati da smo najbolji. Put je dug i idemo redom. Potrebno je vrijeme da se kockice slože, jer je nekoliko novih igrača tokom ljeta došlo u klub. Napredovaćemo kao tim i igrati sve bolje”, zaključio je Ivanović.

Send this to a friend