Fudbal

Infantino želi Bufona u FIFA

Đani Infantino

Đani Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) izjavio je da želi da italijanski golman Đanluiđi Buffon uđe u organizaciju nakon što se penzioniše. Dodao je i da je tužan što se Italija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, koje će se ovog ljeta održati u Rusiji.

“Azuri“ su eliminisani u baražu od Švedske, tako da će propustiti Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 60 godina. Infantino, koji je rođen u Švajcarskoj, ali ima i italijansko državljanstvo, iskren je kada je riječ o neuspjehu Italije.

“Tužan sam zbog neodlaska Italije na Svjetsko prvenstvo. Mogao sam skoro da plačem. Prvi sam italijanski predsjednik FIFA-e i Italija neće igrati na najvećem fudbalskom takmičenju. Međutim, kako god, oni koji su u Rusiji to su zaslužili. U svakom slučaju Italija nije tamo sa italijanskim predsjednikom, trebamo li još nešto reći da bi bili iskreni i čisti“, kazao je Infantino za medije na Apeninima.

Na pitanje može li Infantino dati neku ulogu Bufonu u FIFA-i, predsjednik je kratko odgovorio:

“Ići ću lično po njega i dovesti ga.“

Iako mu je 40 godina Bufon je odličan na golu Juventusa ove sezone, a nedavno je najavljeno da će mu Luiđi Di Bjađo, privremeni selektor reprezentacije Italije uputiti poziv za dvije prijateljske utakmice u martu ove godine. Bufon je ranije najavio da bi mogao da nastavi karijeru, ukoliko mu “stara dama“ ponudi novi ugovor.

Send this to a friend