Fudbal

Instinkt genijalca: Kako se Mijatović obogatio od gola karijere

Predrag Mijatović

Predrag Mijatović je donio Realu Ligu šampiona nakon decenija posta, a ono što je manje poznato je to da je u ugovoru imao stavku za poseban bonus ako se osvoji elitno takmičenje.

Crnogorski fudbaler je baš pred sezonu u kojoj je Real konačno stigao do trofeja dobio novi ugovor. Mogao je da pregovara o plati, međutim nije želio, tražio je samo poseban bonus ako se osvoji Liga šampiona. Jasno da u to vrijeme niko nije vjerovao da će se to dogoditi, sem naš igrač.

“Kada sam revidirao ugovor u Realu, baš te fantastične sezone, stavio sam ekstra bonus – Ligu šampiona. Predsjednik me je pogledao kao da sam uradio nešto apsurdno. Rekao mi je: “Ti to stvarno?”. Odgovorio sam: “Zašto da ne?” Upitali su me koliki hoću bonus, a sigurno su u sebi rekli: “E, budalo, možemo da stavimo šta hoćeš.” Zašto sam postavio to pitanje ne bih znao da kažem, ali ta ambicija da se uzme nešto što nije godinama ono je po čemu funkcionišem oduvijek. Vjerovao sam da moram jednom da osvojim Ligu šampiona” – rekao je Mijatović za “Nedeljnik”.

Real je u finalu 1998. pobijedio Juventus, a Mijatović je dao gol koji je donio trofej kraljevskom klubu poslije čak 32 godine.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Al ni u jednom clanku ne pise koliko…

Milan
Gost
Milan

Pedja.. Usao je u legendu!

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Stavio mali bonus. …….☆☆☆☆☆

Virus
Gost
Virus

Pa koliko bješe taj bonus?

Send this to a friend