Fudbal

Iskra na raskrsnici, Dečić hvata posljednji voz za spas

Iskra je uhvatila gostujući trijumf u najboljem mogućem trenutku, ekipa Aleksandra Nedovića osvojila je Pljevlja, preskočila direktnog rivala i došla u situaciju da napadne Evropu. Naravno, sve pod uslovom da danas savlada fenjeraša iz Tuzi, koji hvata možda i posljednji voz za opstanak.

“Dečić niko nije nadigrao ovog proljeća. Imaju problem sa realizacijom, ali i kvalitet da ugroze svakog rivala”, hvali protivnika iz Tuzi Milivoje Novović, pomoćni trener Iskre i skicira recept za bodove koji praktično osiguravaju opstanak bez baraža, a daju krila u borbi za istorijski izlazak na evropsku scenu.

“Kompletni smo, što je izuzetno važno. Radili smo sa ekipom na psihološkom planu i spremni čekamo ovaj duel. Bolji smo, potrebno je da osujetimo njihovu kontru, svedemo greške na minimum i bićemo bliži pobjedi”, jasan je nekadašnji štoper brojnih crnogorskih klubova.

Na stadionu “Braća Velašević” u prvom dijelu sezone bilo je 4:1 za Iskru uz hettrik Bogdana Milića i potpis Filipa Kukuličića (za goste Racković), Dećić je u Tuzima odgovorio sa 3:1 (dva gola Camaja, jedan Klikovca, za Iskru Krstović). Da li da ponovo očekujemo efikasan susret, pitali smo Viktora Trenevskog, šefa struke ekipe koja se ovog proljeća muči sa realizacijom…

“Teško je predvidjeti neku goleadu, ulog je veliki. I moram još nešto da kažem svi sa podsmjehom govore o malo golova u ovoj ligi, ali meni je to dokaz o izuzetno visokom nivou taktičke obučenosti i igrača i trenera. U svakom slučaju, čeka nas izuzetan protivnik, koji juri Evropu, ali mi nemamo mogućnost da protivnike biramo i da ih dijelimo na lakše i teže. Jednostavno, moramo da osvajamo bodove i tako pristupamo i ovom susretu. dakle, u napadu na bodove”, optimista je Trenevski, koji ne može da računa na povrijeđenog Golubovića i požutjelog Mihailovića.

Send this to a friend