Fudbal Pljevljaci protiv Podgorice prvi put u ulozi domaćina

Istorijska noć motiv više za Rudar

Utakmica 25. kola Telekom 1. CFL za Rudar ima istorijski značaj.

Neće meč sa Podoricom donijeti četi Edisa Mulalića trofej, ni izlazak u Evropu, a neće čak ni matematički riješiti opstanak u eliti sve i da domaćin pobijedi.

Večerašnji duel ima drugu simboliku – prvi put pod Golubinjom zasijaće reflektori, što je samo po sebi poseben događaj za grad Pljevlja i klub koji ove godine slavi vijek postojanja.

“Biće zadovoljstvo zaigrati pod reflektorima premijerno pod Golubinjom. To je velika stvar za grad i Rudar, a na nama je da u tom istorijskom trenutku pružimo najbolje od sebe”, rekao je Velizar Janketić, ofanzivac Rudara.

Pandemija korona virusa doslovno je prekinula pobjednički ritam prvoligaša za sjevera.

Pljevljaci su bili jedini domaći tim koji je proljećnu polusezonu otvorio sa sve četiri pobjede, ali su zaustavljenu sezonu nastavili porazom od Zete na „Trešnjici“.

Nije to mnogo uzdrmalo Rudar koji je i dalje miran na tabeli, na diobi četvrte pozicije sa Golubovčanima.

“Odlično smo odradili zimske pripreme i u top formi ušli u drugu polusezonu. Vezali smo četiri pobjede, igrali dobar fudbal, a onda se pojavila pandemija koja nas je usporila. Među posljednjima smo počeli sa timskim treninzima uoči nastavka prvenstva. Protiv Zete nijesmo odigrali kako možemo i domaćin je zasluženo slavio. Ipak, želimo to što prije da ispravimo. Nadam se već protiv Podgorice”, dodao je strijelac osam golova u dosadašnjem dijelu šampionata.

Janketić očekuje težak duel sa rivalom iz Lješkopolja.

“Podgorica je nezgodan rival, ekipa koja igra tvrdo, dobro se brani. Možda je u ovom trenutku za nas prihvatljiv i bod, ali uradićemo sve da osvojimo sva tri. Nema panike i nervoze zbog poraza na „Trešnjici“, a ima motiva i želje da se prikažemo u boljem izdanju”, kazao je dvadeset trogodišnji ofanzivac.

Problem za Rudar je odsustvo prvog napadača Vula Vujačića koji je povrijedio koljeno u prošlom kolu.

“Vujačić tek treba da uradi preglede i tada će se znati koliko će biti odsustan. Želim mu da se što prije oporavi. Mnogo će nam nedostajati. On je igrač koji nam puno znači, radi za ekipu, daje golove. Njegov izostanak je veliki hendikep za nas, ali potrudićemo se da nadomjestimo ono što donosi timu”, poručio je Janketić.

Borbeno do cilja

Podgorica je na startu ,,nove“ proljećne premijere, odnosno prvog kola nakon pauze zbog pandemije korona virusa, osvojila bod protiv Iskre. Može se reći samo bod, jer bi Lješkopoljce pobjeda u tom duelu lansirala ka samom vrhu. Ali, Podgorica je i bodom nastavila da sanja, a ono što posebno raduje jeste dobra igra, bez obzira na veliku pauzu.

Baš zbog toga, puni samopouzdanja, fudbaleri Podgorice otputovali su za Pljevlja, gdje će večeras, pokušati da ostvare povoljan ishod.

“Biće jako teško. Ali, spremali smo za ovaj duel i svjesni smo da nas čeka komplikovan posao. Rudar ima dobru ekipu, a bez obzira što su poraženi prije četiri dana, znamo da neće biti lako. Nama će ovaj meč donijeti mnogo, tako da vrlo motivisani ulazimo u utakmicu”, kazao je Jasmin Agović, golman Podgorice.

Sjajni čuvar mreže u Lješkopolje je stigao upravo iz redova Rudara, protiv kojeg će večeras Podgorica imati priliku da stigne upravo Pljevljake, a možda čak i da se izjednači sa Zetom. Međutim, oprez je maksimalan, a svi se sjećaju da je upravo prvi prvoligaški poraz u gostima Podgorica doživjela pod Golubinjom.

“Očekuje nas zahtjevan meč. Rudar igra dobro, posebno na svom terenu, uvijek su motivisani, nikada ne odustaju. Ali, nadam se da ćemo nakon dobre igre protiv Iskre pokazati da zaista imamo kvalitet, tako da se nadam i dobroj partiji i povoljnom rezultatu”, naglasio je Agović.

 

Send this to a friend