Fudbal Projekat napreduje uprkos epidemiji koronavirusa

Izgradnja stadiona na Cetinju u najzahtjevnijoj fazi

Montažom krovne konstrukcije, ušlo se u jednu od najzahtjevnijih faza izgradnje fudbalskog stadiona na Cetinju.

Iz Uprave javnih radova je saopšteno da izgradnja važnog sportskog objekta u prijestonici svakodnevno napreduje, uprkos epidemiji koronavirusa u našoj državi.

U toku je postavljanje glavnih nosača i spregova krovne konstrukcije na zapadnoj tribini. Kada se to završi, u značajnoj mjeri biće otvorene nove građevinske pozicije i tako obezbijediti uslovi za radove u unutrašnjosti objekta.

Postavljanje spoljašnje bravarije, zidanje pregradnih zidova, postavljanje vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, kao i nastavak preostalih armiračko-betonskih radova takođe je u toku.

Kapacitet stadiona biće 5.192 mjesta, pa će tako biti ispunjeni svi kriterijumi Evropske fudbalske federacije (UEFA) za održavanje međunarodnih mečeva klubova, kao i duela reprezentacija. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

Projekat fudbalskog stadiona na Cetinju je izuzetno značajan, kako za prijestonicu tako i za cijelu državu. Realizuju ga Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, a ukupna vrijednost projekta je oko 8,8 miliona eura. Vlada iz budžeta za realizaciju projekta izdvaja 4,4 miliona eura.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djole
Gost
Djole

A KAD CE SE ZAVRSITI ONAJ U PODGORICU?ZA KOLKO GODINA JOS?

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Što će nam stadion da gledamo Lovćen u treću Ligu dobro je Vukmiroviću više se nećeš borit za opstanak dolje nema đe

Mišo
Gost
Mišo

Baš napreduju radovi! Biće završeni za 4-5 godina ovim tempom! A tek kapacitet stadiona – manji od SC Morača!

Neko
Gost
Neko

Da, realizuje se zadnjih 5 godina. Dako ga vise zavrse.

Send this to a friend