Fudbal

Izvući pouke do početka Lige nacija

foto: fscg.me

Protiv Bosne i Hercegovine desetkovana Crna Gora je ostavila solidan utisak (0:0) na Bilinom polju, ali protiv oslabljene Slovenije na polupraznom stadionu pod Goricom je totalno podbacila (poraz 2:0).

A, utakmice protiv “bivše braće” su bile posljednja provjera pred Ligu nacija koja startuje u septembru.

“Nije lijepo porazom završiti sezonu”, rekao je napadač Stefan Mugoša, na čije se riječi nadovezao kolega iz navale…

“Nije lijepo što tako dugo nismo slavili. Nadam se da ćemo početi da pobjeđujemo u Ligi nacija”, svjestan je kapiten “sokolova” Fatos Bećiraj da je post od 12 utakmica bez trijumfa u prijateljskom meču ogroman.

Naravno, u Ligi nacija u grupi sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom sve bi trebalo da bude drugačije, jer će selektor Ljubiša Tumbaković moći da računa na Stevana Jovetića, Stefana Savića, Nikolu Vukčevića, Filipa Stojkovića, Žarka Tomaševića, Aleksandra Šćekića…

“Kada budemo kompletni, biće nam puno lakše. Moramo što prije da zaboravimo utakmicu protiv Slovenije”, jasan je centarfor južnokorejskog Inčona, sa kojim se slaže špic belgijskog Mehelena…

“Jedan od faktora zašto smo odigrali ispod nivoa je to što je ova ekipa prvi put igra zajedno. Međutim, selektor je vidio na koga može da računa. Idemo dalje”, jasan je Bećiraj.

A to dalje je Liga nacija. Septembar je blizu…

“Moramo da izvučemo pouke iz svega i što bolje da se pripremimo za početak Lige nacija. Imamo kvalitet i pokazaćemo ga u narednim utakmicama. Liga nacija je nešto drugačije”, poručio je 26-godišnji Mugoša, strijelac tri gola na 23 meča u dresu sa svetim grbom.

Možda bi sve bilo drugačije da je pogodak Fatosa Bećiraja bio priznat, ali nakon zasluženog odmora u fokusu će biti samo novo Uefino takmičenje.

“Postigli smo gol u prvom dijelu, ali nam je poništen. Mislim da je bio čist, jer nisam igrao rukom”, govori 30-godišnji Bećiraj, koji priznaje da jun nije dobro “legao” reprezentaciji.

“Međutim, mi smo profesionalci, moramo da ispunimo sve obaveze. Ne mogu da kažem da nismo dali sto odsto, ali falilo je agresivnosti. Vjerujem da to neće biti problem u Ligi nacija”, podvukao je strijelac devet golova na 55 utakmica u crvenom dresu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

NEKASTE VI MOMCI ZDRAVI IGRAJTE FUDBAL STO NAJBOLJE UMIJETE I MOZETE A REZULTATI SHODNO TOME NISTA SE NA SILU NEMOZE.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Savicevic..Tumbakovic..Made in Serby…Posrbili su nogometnu Reprezentaciju CG…Mozemo li Pobijedit Brazil…

Send this to a friend