Fudbal

Jablan kao vino: Igraću dok budem želio da posljednji napustim trening

Ivan Jablan (foto: RTV Cetinje)

Radio Crne Gore je nagradio najstarijeg strijelca u domaćem prvenstvu! Napadač Lovćena, Ivan Jablan, je dobio na poklon posebno priznanje karikaturu autora Darka Drljevića.

Tridesetdevetogodišnji Cetinjanin je u 19. kolu Telekom 1. CFL protiv Grblja postigao svoj drugi gol u jesenjem dijelu sezone, a sa 39 godina i 143 dana je postao najstariji aktivni igrač koji je pogodio protivničku mrežu od kada je Crna Gora obnovila nezavisnost.

To je RCG, koji tradicionalno na kraju svake sezone dodjeljuje trofej najboljem strijelcu, znao da cijeni…

“Od nastarijeg elektronskog medija u Crnoj Gori najstarijem strijelcu u crnogorskom fudbalu. Posebno mi je drago što je Ivan Jablan bratanac našeg Radovana Jablana, čovjeka koji je jedno od najpoznatijih imena Radija Crne Gore, od Cetinja do danas”, rekao je Radojica Bulatović, direktor Radija Crne Gore.

Iskusni centarfor koji uvijek ostavlja srce na terenu” igra 23. sezonu u karijeri, a pored Lovćena nastupao je za Petrovac, Grbalj, Mogren, Slobodu iz Užica, igrao je još u Indoneziji i Albaniji.

“Igraću aktivno sve dok budem imao želju da prvi dođem, a posljednji odem sa treninga.
Čast mi je da mogu svojim primjerom i savjetom da budem primjer mlađim kolegama kako da se odnose prema profesionalnim obavezama. Primjer kako bi trebalo da se radi, da bi trajali u uslovima u kojim treniramo i igramo fudbal”, rekao je Jablan, koji je dodao da je za prijestoničane “odigrao preko 300 utakmica i postigao preko 100 golova”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Na našim prostorima rijedak primjer, svaka čast Ivane

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo.

Send this to a friend