Fudbal Rudar gostuje Plavljanima u Beranama

Jezero igra meč Prve lige poslije 12 godina

Nova energija Jezera za novi početak – ekipa iz Plava vratila se u elitni rang nakon 12 godina, a na premijeri prvenstva ugostiće Rudar (17.30) na stadionu u Beranama.

Tim sa sjevera nije debitant u Telekom 1. CFL, ali je na prvoligaške utakmice čekao prilično dugo, više od deceniju, što uspjehu s kraja prošle sezone daje dodatnu težinu.

Euforija nakon pobjede nad Komom u dvomeču baraža kao da i dalje prati izabranike Milije Savovića koji vjeruje da će njegov tim imati što da pokaže u najboljem društvu.

“Ovo je za nas velika stvar. Sa optimizmom i pozitivnom atmosferom ulazimo u prvoligašku sezonu. Krećemo sa ciljem da izborimo opstanak, a nadam se da ćemo tu priču započeti pobjedom u prvom kolu”, rekao je Savović.

Šef stručnog štaba Jezera ne poznaje dovoljno današnjeg protivnika, ali zna koliko može ekipa koju predvodi sa klupe, pojačana sa nekoliko prvoligaških igrača.

“Rudar je pretrpio dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu. To je sada drugi tim, novi je trener, kasnije su počeli pripreme i nije bilo prilike da ih skautiramo. Oni možda jesu u zaostatku po broju treninga, ali su napravili dobar sastav. Pljevljaci su jedan od najtrofejnijih domaćih klubova i bez obzira na krizu koju su prošli – siguran sam da neće biti lako. Ipak, gledamo sebe. Vjerujem da ćemo pronaći model da ostvarimo povoljan rezultat. Računam da možemo do tri boda koja bi mnogo značila na startu”, ističe Savović koji je uveo Plavljane u elitu.

Rudar je prošle godine formirao ekipu u predvečerje prvenstva, ušao u takmičenje bez priprema, sa novim trenerom…

Svjedok svega bio je Vuko Bogavac u ulozi asistenta, a sve to prolazi sada kao šef stručnog štaba.

“U zaostatku smo što se tiče rada, a sada imamo puno više mladosti, a manje iskustva. Nijesmo pod pritiskom, ali u krajnjem vjerujem da ćemo ostvariti ambicije – očuvanje prvoligaškog statusa. Idemo redom, radićemo maksimalno, odgovorno i sa motivom. Nadam se da će nam se to vratiti kroz rezultate i igru”, rekao je Bogavac.

Novu sezonu Pljevljaci otvaraju protiv Jezera.

“Plavljani imaju kvalitetan tim, sigurno su i ambiciozni. Pokušaće da iskoriste našu situaciju, ali potrudićemo se da im pokvarimo plan. Kako oni vjeruju u pozitivan epilog, tako važi i za nas. Bod je za nas prihvatljiv, ali nastojaćemo da uzmemo sva tri. Od igrača ću tražiti da izvuku najbolje iz sebe. Svjesni smo da su prva tri kola za nas uigravanje i tempiranje forme. Sličan put prošli smo i prošle sezone, da bi na kraju ispunili cilj. Nadam se da će tako biti i ovoga puta”, zaključio je Bogavac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rasit
Gost
Rasit

Plavljani samo nizu povjede Bravo 👏 momci

Popac
Gost
Popac

Naprijed Plavljaniiiiiii

Milutin
Gost
Milutin

Lejkersi?

Jezerdzije
Gost
Jezerdzije

Naprijed plavi

Xds
Gost
Xds

Samo Rudar

Send this to a friend