Fudbal Plavljani u dobroj formi

Jezero zaslužuje elitu, želimo da izbjegnemo baraž

foto: FK Jezero Facebook

Sve bolji ritam Jezera u finišu prvenstva. Plavljani su osvojili osam od mogućih 12 bodova, a pritom nijesu primili gol na posljednje četiri utakmice.

Odmah je ljepši pogled na tabelu. Pet kola prije kraja izabranici Milije Savovića imaju 11 bodova više od posljednjeplasiranog Titograda, a tri manje od Iskre koja je iznad zone baraža.

– Bilo bi neskromno da kažemo kako nijesmo zadovoljni učinkom iz posljednja četiri meča. Ostaje žal što nijesmo pobijedili Titograd (0:0), ali da nam je ovo neko ponudio prije dvadesetak dana – prihvatili bismo bez razmišljanja. U dobroj smo formi i vjerujem da ćemo uspješno završiti sezonu – rekao je kapiten Meldin Drešković.

Jezero pod uspjehom podrazumijeva opstanak u elitnom rangu domaćeg fudbala, gdje se vratilo prošlog ljeta nakon više od deceniju.

Poželjnija opcija je svakako da se izbjegne doigravanje.

– Na pragu smo ostvarenja prvog cilja, a to je da na kraju regularnog dijela šampionata ne budemo posljednji. Imamo ,,plus 11“ u odnosu na Titograd i tu borbu apsolutno kontrolišemo. Uradićemo sve što možemo da ostanemo u ligi, a najbolje bi bilo da to bude bez baraža. Nemamo loš raspored i pokušaćemo to da iskoristimo. Mogli smo da budemo bliži Iskri da smo dobili Titograd, ali i trenutnih tri boda zaostatka možemo da nadomjestimo – ističe snažni defanzivac.

Koliki baraž nosi rizik pokazala je prošla sezona kada je upravo Jezero bilo bolje od tadašnjeg prvoligaša Koma.

– Baraž je kocka. Biće nezgodno kome god da dođu Igalo, Kom, Mornar ili Arsenal. To važi i za nas, pogotovo što se utakmice igraju bez publike, a mi smo na krilima podrške navijača prošle godine ostvarili veliki uspjeh. Vjerujem, ipak, da imamo kvalitet da zaobiđemo te mečeve, ali ako i do njih dođe – smatram da je puno toga na našoj strani. Ova ekipa zaslužuje da bude u elitnog rangu – naglašava Drešković.

Plavljani su slavili protiv Zete i Dečića, a potom remizirali sa Titogradom i Sutjeskom u prošlom kolu.

Za vikend dočekuju Podgoricu…

– Stabilizovali smo se na planu igre. To potvrđuje činjenica da nijesmo primili gol na posljednje četiri utakmice. Protiv Zete i Dečića je bilo 1:0 za nas. Odigrali smo na rezultat. Znači nam i bod protiv Sutjeske u Nikšiću (0:0). Skoro svaku ekipu smo makar jednom pobijedili, a našeg narednog protivnika nijesmo nijednom. Podgorica je bila bolja na svom terenu dva puta, a u Beranama je bilo neriješeno. Lijepo bi bilo da to promijenimo i upišemo trijumf. Biće teško, oni su jako kvalitetan tim, jure Evropu, ali mi gledamo sebe. Nećemo kalkulisati. Od prvog minuta tražićemo način da ostvarimo pobjedu – zaključio je Drešković.

Send this to a friend