Fudbal 1.CFL

Jezero želi novi trijumf protiv Rudara

foto: FK Jezero

Jezero je počelo i završava jesenju polusezonu utakmicom sa Rudarom.

U prethodna dva direktna meča Plavljani su ostvarili pobjede, a tri boda priželjkuju i uoči velike zimske pauze.

“Iza nas je uspješna jesen i zadovoljni idemo na pauzu. Naravno, bilo bi dobro da polusezonu završimo trijumfom. Razmišljamo u tom pravcu, ali da će biti teško – biće sigurno”, rekao je trener Milija Savović, koji nastavlja:

“Savladali smo Rudar u prethodna dva meča, ali oba puta smo teško izvojevali minimalnih 1:0. Nijanse su odlučivale, a tako će biti i sada. Protivnik je slavio u prethodna dva kola, sigurno ima kvalitet, ali oscilira u formi. Vjerovatno i zbog problema koje imaju u klubu. Neće nas to zavarati jer je Rudar pokazao koliko dobro može da odigra. Moramo da izvučemo najbolje iz sebe da bismo nastavili seriju pozitivnih rezultata u međusobnim duelima”, ističe kormilar Plavljana.

Neko vrijeme igra se u NBA ritmu srijeda – nedjelja. Ekipe jedva čekaju pauzu…

“Naša prošla utakmica je prava slika gustog kalendara. Nemamo preveliki fond igrača, stiže nas umor, nijesmo bili na nivou mogućnosti i izgubili smo od Iskre. Pauza će sigurno dobro doći da se odmorimo i spremimo za proljeće. Prije toga bi valjalo da izvučemo posljednji atom snage u cilju povoljnog epiloga”, kazao je Savović, koji za meč u Beranama ne može da računa na Nikolu Đurkovića zbog crvenog kartona protiv Budućnosti.

Na brojne probleme koji spolja i iznutra pritiskaju klub, fudbaleri Rudara odgovorili su sa dvije vezane pobjede u svega četiri dana.

Pljevljaci su uhvatili priključak za zonom spasa i u pozitivnom raspoloženju putuju u Berane na meč sa Jezerom.

“Možda su nas mnogi otpisali zbog svega kroz što smo prošli, ali uspjeli smo da se izdignemo iz problema i reagujemo na najbolji mogući način. Momci su odigrali dvije najbolje utakmice, pogotovo taktički, a za to smo nagrađeni uspjesima u Danilovgradu i protiv Podgorice na svom terenu. Nadam se da ćemo pozitivan trenutak krunisati u Beranama”, poručio je kormilar Rudara Vuko Bogavac.

Jezero je tim protiv kojeg Pljevljaci nijesu osvojili ni bod u prethodna dva međusobna duela.

“Sada bismo bili zadovoljni remijem, dok bi pobjeda bila najbolja moguća stvar pred zimsku pauzu. Jezero je nezgodan rival svima. Igraju tvrdo, disciplinovano, na mali broj šansi. Takvi su bili i naši dueli. Nadam se, ipak, da ćemo ovoga puta biti uspješniji. Još jednom se pokazalo da imamo čemu da se nadamo kada sačuvamo mrežu. Treba da budemo strpljivi, koncentrisani, greške da svedemo na minimum. Vjerujem da će onda i rezultat doći”, zaključio je Bogavac.

Send this to a friend