Fudbal

Još nije punoljetan, a prvi je strijelac šampionata

foto: fscg.me

Na čelu liste strijelaca Telekom 1 CFL nalazi se 17-godišnjak. Nikola Krstović je u četiri dana postigao isto toliko golova, jedan protiv Budućnosti i čak tri u duelu sa Komom. Ove sezone ukupno sedam.

Omladinski i odskora mladi reprezentativac Crne Gore vodio je „vukove” do pobjede u meču u kojem je rijegov tim gubio dva puta, a na kraju slavio 4:2. Od uzbudljivog prvog poluvremena, u kojem je palo pet golova, više se pričalo o partiji mladog napadača i novoj potvrdi da se radi o velikom talentu, jednom od većih koji je ponikao na ,,Trešnjici“ proteklih godina.

“Ušli smo u meč kao favoriti, sa željom da pobijedimo nakon četiri kiksa, od kojih smo u makar dva nezasluženo izgubili bodove. Što se tiče mog učinka, to su golovi čitave ekipe. Momci su pokazali kakav karakter posjeduju, dva puta smo gubili i vraćali. Kada smo poveli 3:2 uspostavili smo našu igru, gosti nakon toga nijesu imali gotovo nijednu šansu. Mi smo imali još nekoliko, nijesmo ih iskoristili, ali mislim da smo zasluženo pobijedili”, rekao je Nikola Krstović.

Prvi pratilac Krstovića na listi strijelaca je Igor Ivanović iz Sutjeske sa šest pogodaka, koliko je i igrača sa po četiri gola. Zeta bi do kraja sezone mogla da se bori za Evropu, a Nikola za epitet kako to u Španiji nazivaju ,,pićićija“.

“Lijep je osjećaj kada si na vrhu kao najbolji strijelac, ali sve to dijelim sa ekipom. Da nema saigrača, sigurno ne bih postigao tih sedam golova. Ponavljam, zahvaljujem se ekipi na het-triku”, skroman je golgeter „vukova”, koji će 5. aprila napuniti 18 godina.

Zeta je i dalje trećeplasirana, sa tri boda manje od Budućnosti. U narednom kolu gostovaće Sutjesci, lideru koji je prvom pratiocu odmakao već osam bodova i veliki je favorit za titulu.

“Vjerujem da je pobjeda nad Komom nagovještaj naših boljih rezultata. Ova tri boda su nas ‘podigla’ pred gostovanje najboljoj ekipi u ligi. Imamo što da tražimo u Nikšiću, pokazali smo da možemo da se vratimo nakon kikseva”, optimista je Krstović, čije su partije i golovi jedna od najljepših priča crnogorskog klupskog fudbala.

Send this to a friend