Fudbal

Jovanović završio karijeru: Dres Crne Gore uljepšao mi je bavljenje fudbalom

Za nešto više od deceniju i po na terenu, lijevi bek promijenio je 15 klubova.

„Umorio sam se od silnih putovanja, obaveza i turbulencija, želim da se posvetim porodici da malo budem kod kuće“, ističe Jovanović i nastavlja: “Tokom moje karijere bilo je dobrih i loših stvari, ali generalno mogu biti zadovoljan. Sedam godina bio sam član reprezentacije Crne Gore, što mi je ulepšalo bavljenje fudbalom i donijelo neka veća iskustva. Inače, igrao sam u šest različitih zemalja, naučio više jezika i kažem, generalno sam zadovoljan“, rekao je Jovanović za Mocart Sport.

Nakon igračke, Jovanović planira da se pozabavi trenerskom karijerom.

„Razmišljam o trenerskom pozivu, o profi licenci, ali kuda će me život odvesti ostaje da se vidi. Sad ću malo da uživam u djeci i porodici“, istakao je Jovanović.

Tokom duge karijere Jovanović je igrao za rumunske Krajovu, Kluž,Vaslui,Unireu, Rapid iz Beča, zatim Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Lokomotivu iz Sofije, Spartak Naljčik, a posljednje godine proveo je u Iranu.

Za crnogorsku reprezentaciju odigrao je 36 utakmica, a naši ljubitelji fudbala nikada neće zaboraviti prečku koju je pogodio u duelu protiv Engleske na “Vembliju” prije tačno pet godina.

Send this to a friend