Fudbal

Kad su treneri najveće zvijezde

Reprezentativni fudbal nas je napustio, a klupski se vraća na velika vrata!

Vrijeme je za 12. kolo Telekom 1. CFL, a u toj rundi apsolutni derbi se igra pod Goricom. I zbog tabele. I zbog toga što se sastaju drugoplasirani tim prvenstva i lider.

Budućnost na debiju Branka Brnovića dočekuje OFK Titograd Igora Pamića (subota, 16.00, TV Arena sport), a upravo su Brna i Paminjo najveće zvijezde predstojećeg okršaja na podgorićkoj areni.

“Plavi” su tokom reprezentativne pauze imali četiri reprezentativca u omladinskoj selekciji (Stefan Milić, Bojan Roganović, Andrija Ražnatović, Miloš Brnović), jednoga u mladoj (Vasilije Terzić), te dvojicu u A selekciji (Milan Mijatović, Luka Mirković), dok su “romantičari” imali dva omladinca (Slobodan Perišić, Zaim Divanović), te po jednog mladog (Marko Miličković) i A reprezentativca (Damir Ljuljanović).

Budućnost u timu ima dvostrukog najboljeg igrača lige, prošlogodišnjeg najubojitijeg strijelca i igrača godine za 2017. godinu Igora Ivanovića, iskusne Draška Božovića, Vladana Adžića, Mijatovića… OFK Titograd najboljeg strijelca u sezoni 2016/2017. Zorana Petrovića, iskusne Mirka Raičevića, Ivana Novovića, vihornog Vaska Kalezića…

Ali, treneri oba tima imaju sjajnu biografiju, pa se prvi put u našoj ligi sastaju kormilari koji su igrali u velikim klubovima, na velikim takmičenjima, sa pozamašnim iskustvom iza sebe.

I zbog toga su zvijezde u odnosu na fudbalere iz svojih klubova, koji sanjaju o tako velikim dostignućima.

Pedesetjednogodišnji Brnović je kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo za juniore u Čileu 1987, igrao je na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj za Jugoslaviju, izrastao je u legendu Budućnosti, Espanjola (na stadionu Espanjola jedan ulaz nosi ime Branko Brnović), borca koga se u Partizanu rado sjećaju. Kao trener, bio je pomoćnik Zorana Filipovića i Zlatka Kranjčara, a zatim selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Što se tiče 48-godišnjeg Pamića, kao robusni napadač je tresao mreže u dresu Istre, Pažinke, Kroacije (sada Dinamo Zagreb), Osijeka, Sošoa, Hanze i Krazera, bio je učesnik Evropskog prvenstva 1996. u Engleskoj sa reprezentacijom Hrvatske, a šef stručnog štaba je već 16 godina u Žminju, Puli, Karlovcu, Istri, Koperu, Hrvatskom Dragovoljcu, te sada Titogradu.

I jedan i drugi strateg imaju autoritet za domaće prilike, imaju čemu da nauče svoje učenike, a ukoliko derbi bude dosadan a derbiji su uglavnom takvi u Telekom 1. CFL iz publike će se sigurno čuti “Brnović i Pamić bi mogli makar poluvrijeme, bolji bi bili od ovih”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
noneim
Gost
noneim

A sa Brnovicem napred HAHAHAHA

box
Gost
box

treba naprijed a ne nazad

Send this to a friend