Fudbal

Kako zaustaviti Burzanovića i Miloševića

foto: http://www.cetinjskilist.com

Lovćen je apsolutni hit Cetinjani su dobro otvorili sezonu, imali neplanirani poraz od Petrovca, ali su remijem pod Golubinjom, ipak na pauzu otišli sa dobrom bodovnom zalihom. Sada, nakon mini raspusta Lovćen želi da u Kotoru napravi novi iskorak. Na mjestu gdje je zaustavljen šampion (Sutjeska), ,,crveni vjeruju u pozitivan ishod protiv Iskre.

“Dobro smo radili u pauzi prvenstva. Vrijedno smo se spremali za nove izazove, a posebno za duel sa Iskrom. Svjesni smo da nas čeka težak posao, ali imamo mnogo motiva da prikažemo što bolju partiju i dokažemo da dobar start nije slučajnost”, kazao je Mirko Radišić, štoper Lovćena.

Cetinjani u dobrom raspoloženju očekuju duel sa Iskrom i nadaju se trećoj pobjedi, prvoj nakon tačno mjesec…

“Moramo da budemo oprezni, Iskra je u dosadašnjem dijelu pokazala izuzetno neugodnu ekipu u kojoj ima nekoliko sjajnih mladih igrača, ali i provjerenih iskusnih fudbalera, poput Igora Burzanovića. Naravno, vjerujemo da možemo napraviti još jedan dobar rezultat, a posebno iz razloga što smo sigurni da ćemo opet imati značajnu podršku naših navijača”, dodao je Radišić.

Kako “preskočiti” Lovćen, bilo je glavno pitanje koje su minulih dana razmatrali u stručnom štabu Iskre. Među onima koji vjerovatno znaju odgovor je i pomoćni trener Danilovgrađana Srđan Nikić koji je uvjeren da će njegovi igrači ponovo biti na visini zadatka, kao i u prethodna četiri susreta u kojima su tri utakmice riješili u svoju korist, a jednu odigrali neriješeno.

“Idemo kvalitetnoj ekipi koja je u dosadašnjem toku prvenstava pokazala da joj je mjesto među najboljim crnogorskim klubovima, ali daleko od toga da ćemo protivniku dozvoliti da nas nadigra i pobijedi. Imamo adute i samo se uzdamo u sopstvene mogućnosti, znanje i iskustvo. Ipak ovoga puta taktika će se zasnivati na veoma opreznom startu i kako se meč bude odvijao sprovodićemo u dijelo onu strategiju koja će na adekvatan način parirati domaćinu”, rekao je Nikić i naglasio da su “crveno-bijeli” oslabljeni s obzirom na to da će iz prve jedanaestorice izostati pouzdani pozadinci, Miloš Lakić i Luka Pejović.

“Odbrana je prioritet i naš cilj je da sačuvamo mrežu ispred Blažića, a u napadu potvrdimo efikasnost iz prethodnih utakmica”, nije krio optimizam Nikić koji takođe računa i na veliku podršku Serdara koji će bodriti miljenike u Kotoru.

Tags
Send this to a friend