Fudbal

Kažić stvara evropsku Budućnosti i želi Simona kao vođu

Trener Budućnosti Dragan Kažić kazao je želi da stvori evropsku Budućnost, te da postoji šansa da bivši reprezentativac Simon Vukčević pojača redove aktuelnog prvaka.

Strateg Podgoričana dodaje da je još uvijek rano za priču o prelaznom roku.

“Simon je napravio pauzu od sedam mjeseci. Razgovarali smo i on je počeo da trenira sa nama kako bi se vratio u željenu formu i sanirao povrede koje su ga mučile u posljednje vrijeme. Ako bude spreman, ako bude postojao obostrani interes, naravno da ne bi smo imali ništa protiv da Simon Vukčević bude jedno od dva pojačanja u veznom redu. Kada kažem pojačanje, onda ne mislim da nas Simon pojača imenom i ugledom koji ima. Očekujem Simona iz potpuno spremnog, Simona kao vođu, kao momka koji može jednim potezom da riješi utakmicu. Nama takav Simon treba. To bi zaista bilo sjajno i mislim da bi se i Budućnost i Vukčević radovali takvom epilogu“, kazao je Kažić za Sport Klub.

Budućnost je trenutno drugoplasirani tim domaćeg prvenstva sa ogromnih 11 bodova minusa u odnosu na vodeću Sutjesku.

“Svakog dana ponavljam svojim igračima da ne smiju da gledaju na tabelu i da ne smiju da se obaziru na prednost koju ima Sutjeska. Da su moji igrači bili na visini zadatka protiv Dečića, Petrovca i u minulom kolu protiv Rudara ni Sutjeska ne bi bila u poziciji u kojoj se trenutno nalazi. Nama ništa ne znači da Nikšićani krenu sa serijom poraza ako mi ne budemo pobjeđivali u nizu”, jasan je Kažić.

Njegova ideja je da stvori evropsku Budućnost.

“Između nas i Sutjeske vlada zdravo rivalstvo i uvjeren sam da će obje ekipe braniti ugled Crne Gore u evropskim takmičenjima naredne sezone. Naš cilj je da napravimo selekciju tima i igru kojom bi mogli da budemo konkurentni evropskim ekipama narednog ljeta. Da li će to biti u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, teško je procijeniti u ovom trenutku jer je ostalo mnogo da se igra. Ono što je izvjesno, Sutjeska će sigurno stići do trona ako nastavi sa partijama kao do sada”, zaključio je Kažić.

L.Đ.

Send this to a friend