Fudbal

Kinezi skinuli crveno i crno, Eliot upravlja Milanom

foto: acmilan.net

Slavni italijanski fudbalski klub Milan ponovo je promijenio vlasničku strukturu, pa je sada kontrolu nad “rosonerima” preuzeo američki investicioni fond “Eliot” osnivača Pola Singera, kojem dosadašnji kineski vlasnici nisu uspjeli da isplate nagomilana dugovanja.

Kineska korporacija u vlasništvu biznismena Jonghong Lija kupila je prije godinu dana Milan od Silvija Berluskonija za 740 miliona eura, uključujući 190 miliona eura dugovanja.

Kinezi su preuzeli Milan uz pomoć investicionog fonda “Eliot”, uz obećanje da će oporaviti klub. Kupljena su pojačanja za više od 200 miliona eura, ali značajniji rezultati nisu ostvareni.

Rosoneri su zbog finansijskih nepravilnosti nedavno izbačeni i na godinu dana iz evrokupova, a kineski vlasnici su posluhe haosa koji su napravili ruhešili da prodaju svoj dio akcija.

Spekulisalo se da će Milan preuzeti američki biznismen Roko Komiso, kao i prvi čovjek Monaka Dmitri Ribolovljev, ali za sada kontrolu je preuzela “Eliot” grupa, kojoj Jonghong Li nije uspio da isplati 32 miliona eura duga.

“Eliot” je obećao da će u klub ubrzo investirati 50 miliona eura, kako bi se stabilizovalo poslovanje, koje je u prethodnoj finansijskoj godini, računajući kraj juna, iznosilo gubitak od 75 miliona eura.

Korporacija “Eliot” je najavila i da će na mjestu trenera Milana ostati dosadašnji šef struke Đenaro Gatuzo.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jbg
Gost
Jbg

Kad je tako dobar stručnjak zašto ga ne dovedete u Podgoricu.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Ukopa ih gatuzo

Send this to a friend