Fudbal Počinje Liga Evrope

Klasik u Glazgovu, Zvezda u Zinshajmu, Fejenord na Maksimiru

Vrijeme je za još jedno izdanje Lige Evrope čak 48 klubova sa Starog kontinenta od danas kreće u bitke za Gdanjsk, gdje će se krajem maja odigrati finale ovog takmičenja.

I bez obzira što se radi o slabijem Uefinom takmičenju i ove sezone donijeće nekoliko dobrih i zanimljivih utakmica, poput večerašnje u Glazgovu gdje će se sudariti evropski velikani Seltik i Milan.

Obično bi atmosfera sa Seltik parka bila veliki adut domaćina, ali zbog korone tribine ovog fudbalskog hrama biće prazne. Svjestan je toga i majstor Milana Zlatan Ibrahimović, koji je sve, ipak, prokomentarisao na svoj način.

“Seltik ima jednu od najboljih atmosfera na planeti, sjajan stadion. Šteta što će biti prazan, jer Zlatan zaslužuje da igra pred navijačima Seltika, a navijači Seltika da vide Zlatana uživo, poručio je Ibra.

Naši timovi i dalje su daleko od Lige Evrope, a sve je manje i naših fudbalera, pa će Crnu Goru u ovom takmičenju predstavljati četvorica igrača Nikola Krstović (Zvezda), Aleksandar Boljević (Lijež), Momčilo Raspopović (Rijeka) i Mihailo Perović (Zorja Lugansk).

Zato će biti timova iz regiona Crvena zvezda grupnu fazu otvara protiv Hofenhajma u gostima, Dinamo iz Zagreba će dočekati Fejenord, a Rijeka napada Sosijedad.

Send this to a friend