Fudbal

Ključ je u ozbiljnosti

Titograd je pobjedom na gostovanju Sutjesci oživio šansu da prvenstvo završi na trećem mjestu i izbori mjesto u Evropi, nezavisno od ishoda finala Kupa između Budućnosti i Lovćena.

Realnije je, ipak, da “romantičari” na kraju budu četvrtoplasirani, ali i za takav rezultat potrebno je sakupljati bodove u posljednja tri kola. Danas ne bi smjeli da im izmaknu jer im u goste dolazi posljednjeplasirani Mornar.

“Igraćemo protiv ekipe koje je već u drugom rangu takmičenja, ali ne smijemo da se zanosimo i dozvolimo da nas njihova pozicija na tabeli zavara”, rekao je Ivan Novović.

Titograd je savladao Mornaru sva tri duela ove sezone i ni. u jednom od njih nije primio gol. Dovoljan pokazatelj razlike u kvalitetu.

“Znamo da u njihovim redovima ima provjerenih prvoligaških igrača i moramo biti oprezni. Idemo na pobjedu, kako bismo se približili željenoj poziciji”, poručio je Novović.

Pružiti jači otpor

Fudbaleri Mornara odavno su izgubili šanse da izbjegnu selidbu u niži rang, ali završnicu prvenstva mogu da iskoriste za ličnu afirmaciju, budući da će mnogi na ljeto potražiti novu sredinu.

“Titograd je apsolutni favorit, ali pokušaćemo da pružimo što jači otpor. Nije lako igrati utakmice nakon kojih ne možeš ništa da promijeniš na tabeli. Svjesni smo situacije, ali potrudićemo se da bar malo popravimo utisak u završnici sezone”, rekao je Vuk Martinović, defanzivac Barana.

Send this to a friend