Fudbal

Klop o Barsi i Kutinju: Neka svi rade svoj posao

Menadžer Liverpula Jurgen Klop odbio je da kritikuje Barselonu zbog njenog nastojanja da u svoje redove dovede Filipea Kutinja.

Vlasnici Liverpula su odmah nakon prve ponude Barse za sjajnog Brazilca poručili da ga neće nipošto prodati. Međutim, katalonski klub je potom uputio još dvije ponude, koje su glatko odbijene.

Kutinjo ove sezone nije nastupio za Liverpul u prve četiri zvanične utakmice, dvije u Premijer ligi i dvije u plej-ofu Lige šampiona.

Klupsko obrazloženje je da brazilski reprezentativac ima problema sa leđima. Međutim, Klop kaže da uopšte ne razmišlja o tome i da je fokusiran na druge stvari.

“Da biste bili razočarani zbog nekih stvari, morate prethodno imati neka očekivanja. Nemam nikakva očekivanja i ne mislim na druge klubove, da budem iskren. Svi imamo svoje probleme i ako mislimo da nešto moramo uraditi to i uradimo. U ovom trenutku preferiram to da smo naš posao završili prije šest sedmica. Pustimo sve ostale da rade ono što žele. To postaje sve različitije i teže. Ne sudim o tome šta drugi klubovi rade. Nisam siguran da je bio ijedan lagan dan od početka priprema. Uvijek se nešto mijenja“, kazao je Klop i dodao:

“Sve te rasprave oko Kutinja, a onda se u istom trenutku povrijedi Adam Lalana. To je bilo kao veliko: ‘Šta?’ Mislim da niko nije mogao očekivati da smo spremni na to. Međutim, tim se sjajno nosi sa cijelom situacijom.”

Liverpul je tokom sedmice uspio da se preko Hofenhajma plasira u grupnu fazu Lige šampiona, a u nedjelju ga očekuje veliki derbi Premijer lige, kada će na “Enfild” doći londonski Arsenal.

Send this to a friend