Fudbal

Kojašević ostaje u Novom Sadu

Crnogorski reprezentativac Damir Kojašević nastaviće saradnju sa Vojvodinom ukoliko narednih dana ne dobije ponudu koja se ne odbija.

Nekoliko primamljivih poziva stiglo je na adresu brzonogog krilnog napadača tokom zimske pauze, ali zbog administrativne prepreke nije mogao da realizuje transfer.

Tridesetogodišnji ofanzivac je od početka sezone nastupao za dva kluba i može da ode samo u neku od zemalja gdje novo prvenstvo tek treba da počne.

“Igrao sam za Vardar u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a potom prešao u Vojvodinu. Već sam promijenio dva kluba u prošloj polusezoni i to mije ograničilo izbor nove ekipe. U obzir dolaze samo sredine u kojima prvenstvo nije počelo. Postoje kontakti sa Kazahstanom, gdje sam ranije nastupao, kao i sa Kinom i Korejom. Vidjećemo, neću po svaku cijenu da idem. U obzir dolazi samo ozbiljna ponuda”, rekao nam je Kojašević.

Jedna od ponuda stigla je od Cukaričkog, čijije trener Nenad Lalatović označio iskusnog fudbalera kao jednog od pikova u zimskom prelaznom roku.

Ipak, saradnja sa ,,brđanima u startu nije bila moguća.

“Znam za tu opciju, ali o tome nijesam ni mogao da razmišljam jer nije bilo izvodljivo”, dodao je Kojašević.

Rođeni Podgoričanin je na pripremama sa Vojvodinom. Čelnici ,,lala pokazali su želju da zadrže Kojaševića, a na tome je insistirao novi šef stručnog štaba Ilija Stolica.

“Zadovoljan sam ponudom od rukovodstva Vojvodine, ostajem u klubu ukoliko se ne desi nešto spektakularno narednih dana. Čuo sam mnogo lijepih riječi o treneru Stolici ibiće mi drago da sarađujemo”, poručio je crnogorski reprezentativac.

Kojašević je prošle polusezone bio jedan od najboljih igrača Vojvodine i prvi strijelac ekipe sa četiri gola na 14 mečeva.

“Uradiću sve da se dobro spremim, a potom i da pružam dobre partije. Vjerujem da ćemo ostvariti primarni cilj, a to je izlazak u Evropu. Očekujem i da se umiješamo uborbu za trofej Kupa. Nadam se da će doći dobra pojačanja kako bismo bili još konkurentniji”,  zaključio je Kojašević.

Send this to a friend