Fudbal

Kokeza objasnio zašto je smijenjen Muslin

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza objasnio je zašto je smijenio Slavoljuba Muslina sa mjesta selektora “orlova”.

Čelnici srpske kuće fudbala nisu željeli da dozvole da neki od najboljih mladih igrača odu da igraju za druge nacionalne selekcije jer ih Muslin nije pozivao.

“Prije i poslije utakmice u Beču stotine ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju? Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je krivo rukovodstvo Saveza. Istine radi, FSS je tada želio da Marko igra za Srbiju, a koliko ja znam želio je i Marko. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. Jednostavno, Srbija ga nije htjela. A ko bi bio kriv da su Sergej Milinković Savić, Veljković, Radonjić za šest mjeseci otišli da igraju za neku drugu reprezentaciju? Jedini krivac bio bi na adresi Terazije 35, odnosno Bunjevčević i Kokeza. I zato je došlo do razlaza. Ti momci su budućnost evropskog fudbala, bar mi u Savezu tako mislimo. Nismo htjeli da dopustimo da ne igraju za Srbiju”, rekao je Kokeza za Nedeljnik.

Naročito je bio zanimljiv razgovor Kokeze i Muslina poslije utakmice Nica-Lacio na kojoj je blistao Sergej Milinković Savić.

“Rekao je da je Sergej bio jedan od najgorih na terenu. Mislio sam da nisam dobro čuo. Pitao sam: ‘Selektore, pričamo o utakmici Nica – Lacio, gdje ste vi bili?’ On kaže: ‘Da, bio je jedan od najgorih na terenu’”, dodao je Kokeza.

B.J.

Send this to a friend