Fudbal

Konte: Teri može da postane dobar trener

Menadžer Čelsija Antonio Konte vjeruje da kapiten njegovog tima Džon Teri, koji će na kraju sezone napustiti klub, može da bude dobar trener.

Teri će napustiti Čelsi nakon što je proveo 19 veoma uspješnih godina na “Stamford bridžu”. Sjajni 36-godišnji defanzivac u tom periodu osvojio je čak 17 trofeja.

“On može da bude dobar trener. Ima pravu ličnost i veliko iskustvo jer je radio sa mnogim trenerima, a uz sve to osvojio je jako puno trofeja. To je važno za početak vaše trenerske karijere. Teri je imao mnogo iskustva sa fantastičnim trenerima, tako da je u mogućnosti da iskoristi različito znanje koje je sakupio tokom niza godina. No, isto tako je važno da imate svoje ideje kada se odlučite da radite kao trener. Prije svega, morate biti na čisto sa sobom šta je najbolje za vas kada završite igračku karijeru. Međutim, ako me neko pita da li Teri ima karakteristike da bude dobar menadžer u budućnosti, onda ću reći da ima“, kazao je Konte za britanske medije.

Iako će napustiti Čelsi, Teri još uvijek nije zvanično objavio da je to kraj njegove karijere. Navodno, iako mu je 36 godina, mnogi timovi iz Premijer lige zainteresovani su da ga dovedu u svoje redove.

Send this to a friend