Fudbal

Krstović vodi Zetu ka Evropi

foto: fscg.me

Zeta je napravila veliki korak ka Evropi nakon što je prije dva dana savladala Rudar na ,,Trešnjici” (2:1). Golubovčani su do trijumfa stigli preokretom, na krilima Nikole Krstovića koji je postigao oba gola protiv Pljevljaka.

Mladi napadač je u finišu prvog poluvremena izjednačio projektilom iz slobodnog udarca, dok je u nastavku rutinski riješio situaciju jedan na jedan sa golmanom Kučem.

“Ovo je pobjeda koja nam daje vjetar u leđa pred odlučujuće utakmice u finišu šampionata. Osvojili smo tri velika boda i mirnije ulazimo u mečeve koji nam predstoje. Na pravom smo putu, ali daleko od toga da smo završili posao. Predstoje nam derbiji protiv vodećih ekipa, ali pokazali smo da se nikoga ne plašimo. Vjerujem da ćemo zadržati ovaj ritam i osigurati izlazak na međunarodnu scenu”, rekao je trener Zete, Dejan Roganović. Golubovčani nijesu najbolje počeli meč sa Rudarom. Gosti su preko Nijaveđija poveli sredinom prvog poluvremena, ali je onda stvar u svoje ruke uzeo Krstović i okrenuo rezultat u korist svoga tima.

Devetnaestogodišnji ofanzivac na ljeto odlazi u Crvenu zvezdu, ali prije toga ima lijepu priliku da crnogorsku ligu napusti kao prvi strijelac.

Mladi reprezentativac Crne Gore za sada vodi na golgeterskoj listi sa 12 golova, ima dva više od Aleksandra Vujačića iz Budućnosti.

“Važnost duela je uticala da slabije počnemo, kao da su igračima bile okovane noge u uvodnih pola sata. Primili smo gol nakon greške, ali su momci pokazali karakter. Reakcija je bila pravovremena. Izjednačili smo pred odlazak na odmor, potom i okrenuli rezultat. Dobro smo odigrali i zasluženo trijumfovali”, poručio je Roganović.

Zeta u narednom kolu, 20. aprila, gostuje Iskri na stadionu “Braća Velašević”.

Send this to a friend