Fudbal

Kuglice garantuju spektakl

Sredina svakog decembra rezervisana je za posebni događaj koji fudbalski sladokusci vole jednako kao i utakmice. U Nionu će se održati žrijeb osmine finala Lige šampiona, čiji će parovi u februaru 2019. označiti početak nokaut faze.

Uprkos tome što predstavnici najjačih evropskih klubova kao po naređenju govore da im je svejedno protiv koga će njihov klub igrati u osmini finala, javna je tajna da postoje dva kluba koje svi žele za rivale u paklenoj konkurenciji. U prvom šeširu je to Porto, idealan zalogaj za drugoplasirane teškaše poput Liverpula, Atletiko Madrida i jedinog crnogorskog predstavnika Stefana Savića, pa i Totenhema, Mančester junajteda, Rome… Sa druge strane, Šalke je taj iz drugog šešira koji je najpoželjniji protivnik društvu iz prvog bubnja, a ne bi se protivili ni da izvuku Lion, Ajaks…

Prve utakmice osmine finala na pragramu su od 12, 13, 19. i 20. februara, nakon čega će se revanši igrati 5, 6, 12. i 13. marta.

Bez sumnje, čeka nas jako uzbudljiv žrijeb u Nionu. Tako je već u osmini finala moguć sudar Borusije i Liverpula, bivšeg i sadašnjeg kluba Jirgena Klopa, ali i prošlosezonsko finale Reala i Liverpula. Također, aktuelni šampion Evrope, koji tri posljednje godine vlada takmičenjem, može izvući bivšeg trenera Žozea Murinja i njegov Junajted…

Isto važi i za Barselonu, koja bi pak mogla za rivala dobiti Romu od koje je prošle sezone senzacionalno ispala u četvrtfinalu poslije pobjede 4:1 kod kuće i poraza 3:0 u Rimu.

Postoji mogućnost da gledamo i obračun Juventusa i Liverpula, a “stara dama” bi mogla izvući i Ajaks, protiv kojeg je nakon penala 1996. godine u Rimu osvojili svoju posljednju drugu titulu šampiona kontinenta.

Klubovi iz iste lige ne mogu igrati jedni protiv drugih u osmini finala, već tek od sljedeće runde takmičenja. Takođe, u ovoj fazi ne mogu se sastati ni timovi koji su bili zajedno u grupi, što se ukida na žrijebu za osam najboljih.

LE (13h): Marušić i Ivanić čekaju rivale

Nakon Lige prvaka, na redu je od 13 sati i žrijeb za šesnaestinu finala Lige Evrope. Crnogorski reprezentativci Adam Marušić (Lacio) i Mirko Ivanić (BATE Borisov) čekaju svoje rivale. Prve utakmice zakazane su za 14, a revanši za 21. februar 2019. godine.

PRVI ŠEŠIR: B. Leverkuzen, RB Salzburg, Zenit, Dinamo Z, Arsenal, R. Betis, Viljareal, Ajntraht F, Genk, Sevilja, Dinamo K, Čelsi, Napoli, Valensija, Inter i Benfika.

DRUGI ŠEŠIR: Cirih, Seltik, Slavija P, Fenerbahče, Sporting L, Olimpijakos, Rapid B, Lacio, Malme, Krasnodar, Reji, BATE B, V. Plzenj, Klub Briž, Šahtjor i Galatasaraj.

Send this to a friend