Fudbal

LE: Kojašićev Vardar blizu senzacije, minimalan poraz Zvezde

Fudbaleri Crvene Zvezde i Dinama u revanšu će se boriti za plasman u Ligu Evrope, dok je Vardar već u prvom meču napravio ogroman korak ka drugoj fazi.

Makedonski tim za koji igra naš Damir Kojašević pobijedio je na svom terenu potpunog favorita Fenerbahče 2:0.

Makedonci su poveli u 20. minutu pogotkom Barsegjan, a u drugom minutu sudijske nadoknade Topal je autogolom postavio konačan rezultat.

Kojašević je počeo meč i igrao je sve do 67. minuta protiv Soldada, Isle, Valbuene, Škrtela…

Crvena Zvezda je poražena na gostovanju Krasnodaru 3:2. Bio je to meč sa velikim brojem prilika u kom su domaći dva puta imali po dva gola prednosti, a na kraju je Zvezda imala šansu čak da dođe i do remija.

Krasnodar je vodio 2:0 golovima Ignatijev I Klaesona. Srnić je vratio nadu gostima, ali je Petrov pogodio za 3:1 u 66. minutu.

Konačan rezultat postavio je Pešić nakon odličnog trka i povratne lopte Srnića. Čitav meč u dresu crveno-bijelih odigrao je i naš Filip Stojković.

Dinamo Zagreb je sa Skenderbegom remizirao 1:1 pred svojim navijačima. Zagrepčani mogu biti zadovoljni pošto su do remija stigli u petom minutu sudijske nadoknade golom Enrikeza.

Albanski tim bio je u vođstvu od 37. minuta kada je pogodio Latifi.

Partizan je rmeizirao bez golova sa Videotonom, dok je Osijek izgubio od bečke Austrije 2:1. Hajduk iz Splita poražen je od Evertona 2:0, a meč je obilježilo divljanje Torcide.

Milan je osigurao plasman u Ligu Evrope. Rosoneri su sa čak 6:0 pobijedili Škendiju, a blistao je Andre Silva. On je postigao dva gola i namjestio pogodak Boriniju. Dva gola je dao i Montolivo, upisao se još i Antoneli.

Revanši su za sedam dana.

Send this to a friend