Fudbal

Legendama Budućnosti u čast

Na lijepoj svečanosti u hotelu “Podgorica”, Budućnostje povodom početka nove takmičarske sezone organizovala koktel posvećen legendama kluba. Članovi porodica primili su plakete specijalnih priznanja koje su posthumno dodijeljene: Ibrahimu Methadževiću, Dragoljubu Dragu Vučekoviću, Božidaru Dedoviću, kao i braći Vasiliju i Milanu Darmanoviću.

Druženje je okupilo poznata imena starije generacije među kojima su bili: Milan Rogošić, Vojo Gardašević, Dragan Šaković, Mojaš Radonjić, Petar Caco Ljumović, Dragan Guzo Vujović, Janko Miročević, kao i mlađe trenere i igrače koji su ostavili trag pod Goricom.

Ovakvi skupovi trebalo bi da postanu tradicija najavio je predsjednik FK Budućnost, Žarko Burić.

“FK Budućnost ne zaboravlja one koji su doprinijeli ispisivanju istorije našeg kluba i upravo ovakvim svečanostima želimo da im zahvalimo i odamo počast. Kao što sam rekao i na prethodnom okupljanju, ovo će biti tradicionalno okupljanje pred početak fudbalske sezone”, kazao je Burić, koji je nastavio:

“Još jednom želim da poručim svim bivšim igračima, nekadašnjim predsjednicima i članovima uprave da je ovo uvijek bio, da je sada i da će uvijek biti njihov klub. Hvala svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj”, dodao je prvi čovjek ,,plavih.

Među onima koji su primili plakete bio je i ministar inostranih poslova Srđan Darmanović koji je dobio priznanje u ime stričeva Vasilija i Milana koji su igrali za Budućnosti, ali nikada istovremeno nijesu bili članovi podgoričkog kluba.

“Pored njih dvojice, sjećam se i Boža Dedovića, Draga Vučekovića i Peka Methadževića, mogu da kažem da su to ljudi čiji je život zaista bio Budućnost. Mnogo je lijepo što smo se okupili ovim povodom. Budućnosti želim da u novoj sezoni osvoji šampionsku titulu”, rekao je Srđan Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joko
Gost
Joko

Sram vas i stid bilo kako se ne sjetiste Nikole _Nika Radovica koji je bio igrac Buducnosti i prvi fufbaler iz CG koji je osvojio Olimpijsku medalju za reprezentaciju ondasnje VELIKE Jugoslavije.Ima on potomaka iako nijesu ambasadori ka Darmanovic.Stidi se Buricu jer si trebao procitat istoriju FKBuducnosti.Osim Nika od Radivica igrali su i Veselin Pusjo kao i Lazar_Lazo Radovic koji… Više »

NeverEver
Gost
NeverEver

Sve pohvale za ovaj gest! Sjetiti se starih legendi, potrebno je i nasa je obaveza.

Mijo
Gost
Mijo

Ne mogu da vjerujem i nista ne pise o Baćku Pavloviću, Ganu Ćeriću, …..
Kako to da se oni zaborave ???!!!!!

ja toliko
Gost
ja toliko

To je to, ako se želi uzdići iznad običnog. I još nešto za autora teksta : Peko je toliko značajan za ovaj klub da bi trebalo pravilno napisati njegovo prezime. On je METHADŽOVIĆ, veliki Peko.

Send this to a friend