Fudbal

Legendama Budućnosti u čast

Na lijepoj svečanosti u hotelu “Podgorica”, Budućnostje povodom početka nove takmičarske sezone organizovala koktel posvećen legendama kluba. Članovi porodica primili su plakete specijalnih priznanja koje su posthumno dodijeljene: Ibrahimu Methadževiću, Dragoljubu Dragu Vučekoviću, Božidaru Dedoviću, kao i braći Vasiliju i Milanu Darmanoviću.

Druženje je okupilo poznata imena starije generacije među kojima su bili: Milan Rogošić, Vojo Gardašević, Dragan Šaković, Mojaš Radonjić, Petar Caco Ljumović, Dragan Guzo Vujović, Janko Miročević, kao i mlađe trenere i igrače koji su ostavili trag pod Goricom.

Ovakvi skupovi trebalo bi da postanu tradicija najavio je predsjednik FK Budućnost, Žarko Burić.

“FK Budućnost ne zaboravlja one koji su doprinijeli ispisivanju istorije našeg kluba i upravo ovakvim svečanostima želimo da im zahvalimo i odamo počast. Kao što sam rekao i na prethodnom okupljanju, ovo će biti tradicionalno okupljanje pred početak fudbalske sezone”, kazao je Burić, koji je nastavio:

“Još jednom želim da poručim svim bivšim igračima, nekadašnjim predsjednicima i članovima uprave da je ovo uvijek bio, da je sada i da će uvijek biti njihov klub. Hvala svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj”, dodao je prvi čovjek ,,plavih.

Među onima koji su primili plakete bio je i ministar inostranih poslova Srđan Darmanović koji je dobio priznanje u ime stričeva Vasilija i Milana koji su igrali za Budućnosti, ali nikada istovremeno nijesu bili članovi podgoričkog kluba.

“Pored njih dvojice, sjećam se i Boža Dedovića, Draga Vučekovića i Peka Methadževića, mogu da kažem da su to ljudi čiji je život zaista bio Budućnost. Mnogo je lijepo što smo se okupili ovim povodom. Budućnosti želim da u novoj sezoni osvoji šampionsku titulu”, rekao je Srđan Darmanović.

4 Komentara na "Legendama Budućnosti u čast"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend