Fudbal

Lejkersi nude Kaldvela Poupa za Vučevića

Los Anđeles Lejkersi ponudili su Orlandu beka Kantavijusa Kaldvel Poupa za našeg Nikolu Vučevića, prenose američki mediji.

Lejkersi po svaku cijenu žele vrhunsku opciju pod košem u nastupajućoj sezoni, sa jasnim plej-of ambicijama i Lebronom Džejmsom kao prvom zvijezdom. Vučević je najbolja potencijalna opcija dostupna na tržištu, Orlando je spreman da ga trejduje, a Baranin ima još samo sezonu aktuelnog ugovora.

Kaldvel-Poup ima približno istu platu kao Vučević i ekonomski uslovi trejda su ispunjeni. Sada je na upravi Orlanda da odluči da li se bek Lejkersa uklapa u profil igrača koji ih interesuje. Prošle sezone kao starter u Lejkersima Kaldvel-Poup je bilježio 13,4 poena i 5,2 skokova u prosjeku, u prvoj sezoni u kalifornijskom klubu. Prvobitni plan Orlanda je da Vučevića zadrži makar još nekoliko mjeseci, kako bi pomogao u radu novoj zvijezdi tima, centru Mohamedu Bambi, koji je izabran na NBA draftu.

Vučević je još početkom ljeta istakao da želi da ostane u Orlandu i bori se za plej-of. Ipak šansa da zaigra u timu sa Lebronom Džejmsom je nešto što ne bi propustio bilo koji igrač. Crnogorac ovih dana počinje pripreme Orlanda za novu sezonu. O trejdu se spekuliše od početka ljeta, a u ,,jednačini kao glavni zainteresovani tim se pominju Lejkersi već nekoliko sedmica.

Tags
Send this to a friend