Fudbal

Lepršava Budućnost i ljepotica Božovića

Vicešampion države bio je goropadan u gradskom derbiju protiv OFK Titograda 4:0!

“Plavi” su lakše nego što se očekivalo odradili “romantičare”, a egzekucije su potpisali Draško Božović, Aleksandar Vujačić (dva gola) i Dušan Stoiljković.

“Bili smo malo stegnuti poslije meča u Nikšiću protiv Sutjeske. Igrali smo loše protiv Mornara, bili nervozni u Kupu sa Sutjeskom, ali sada smo se vratil na nivo koji se traži. Stvorili smo dosta šansi, dali četiri gola i zadovoljan sam igrom i trijumfom. Imao je, doduše, prilika i OFK Titograd, ali naš trijumf je čist i zaslužen”, rekao je trener Budućnosti Branko Brnović.

Miloš Mijić se vratio u startnih 11, a to se odmah osjetilo na terenu prvo je oprobao šut, zatim je pronašao Ivanovića u dobroj šansi, pa se gol osjećao u vazduhu. A došao je u 6. minutu4J:o na prelijep način.

Draško Božović je iz prekida sa strane (lopta od korner linije bila odaljena par metara) gađao drugi ugao i pogodio je. Titograd je pokušao da se vrati preko Pavićevića i Mendija, ali u 25. minutu je već bilo 2:0. Ivanović je centrirao, odbrana crvenih je odbila “bubamaru”, ali tačno na nogu Vujačića koji je sa 12 metara “tehničkom” spakovao gol.

Budućnost je igrala bolje, a tako je došao i treći pogodak Mijić je povukao kontru, na lijevoj strani je vidio Stoiljkovića, a ljevonogi brzanac je centaršutem pronašao Vujačića koji je potpisao 12. gol u sezoni. Sve je bilo u znaku “plavih”, “romantičari” nisu odustajali da dođu makar do počasnog gola, ali Nikolić, Pavlović i Divanović nisu bili precizni.

Ali je zato Budućnost uvijek znala da nađe put do mreže na 4:0 je povisio Stoiljković volejom nakon asistencije Ivanovića, a isti igrač je mogao da potpiše petardu, ali je bio neprecizan u finišu.

“Budućnost je očigledno bolji tim, kaznila je sve naše promašaje, igrala je tečno… Ostaje žal, jer nas nisu nadigrali tokom postizanj a golova, već su sva četiri gola pala iz prekida ili kontranapada. To govori o manjku borbenosti i zalaganja moje ekipe”, rekao je šef “romantičara” Peter Pakult.

Send this to a friend