Fudbal

Liga Evrope se osjeća na Trešnjici

foto: Iva Mandić

Zeta u finiš sezone ulazi sa izglednim šansama da izbori kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ukoliko Mladost osvoji Kup u finalu sa Igalom, na kontinentalnu scenu izaći će i četvrtoplasirani tim Telekom 1. CFL. ,,Vukovi” su pobjedom nad Petrovcem (3:1) došli do te pozicije, a pred tri posljednja kola imaju bod više od Grblja i Rudara.

“Vezali smo dvije pobjede i došli u situaciju da odlučujemo o svojoj sudbini. Bili smo pod imperativom protiv Petrovca, a dobra stvar je što smo rano dali gol. Poveli smo potom 2:0, ali smo dozvolili protivniku da smanji i preuzme inicijativu. Srećom, sačuvali smo prednost, a na kraju je i uvećali”, rekao je Aldin Adžović.

Upravo je Adžović postigao posljednji gol, u nadoknadi vremena, i to vrlo efektan. Pravi evrogol, sa 17-18 metara udaljenosti, projektil koji je završio ispod prečke…

“Drago mi je zbog gola, posebno jer je bio lijep. Ipak, najvažnije je da smo pobijedili, prvi put u ovom prvenstvu upisali smo dva uzastopna trijumfa na ,,Trešnjici. Volio bih da još nekim golom pomognem ekipi da se domogne Evrope, ali nije bitno ko je strijelac, već da se osvajaju bodovi”, istakao je Adžović.

U Zeti imaju razloga da budu optimisti, ali je neophodan i oprez jer ih čeka težak raspored. Ekipu Dragoljuba Đuretića u srijedu čeka gostovanje Mladosti koja ima pet bodova više, a onda dueli sa najvećim konkurentima sa Grbljem kod kuće i Rudarom na strani.

“Razmišljamo samo o narednom meču. Mladost je bez poraza u prvenstvu u 2018. godini, to dovoljno govori u kakvoj je formi. Ali, naše ambicije su jasne, u svakom meču do kraja ići ćemo na pobjedu”, poručio je Adžović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Bravo Adžo!

BumBum
Gost
BumBum

Najjača liga na svijetu. 10 klubova od kojih 4 idu u Evropu..

Englezi nemaju takve uslove!

Dejo ti si genije.. Kako preveslavaš ove iz FIFE i UEFE maaaajko mila.

Send this to a friend