Fudbal

Litvanci prijete: Znamo i da napadamo

Sa Portom je osvojio Ligu šampiona 2004. godine sa brojem devet na leđima nije igrao u finalu, ali je bio član kaznene ekspedicije Žozea Murinja, koja je tada iznenađujuće pokorila Stari kontinent.

A sada je stigao u Podgoricu – Edgaras Jankauskas, selektor Litvanije, vjeruje u dobar rezultat protiv Crne Gore pod Goricom (20.45, PINK M), u 2. kolu grupe 4 Lige C Lige nacija.

“Crna Gora je disciplinovana i kompaktna ekipa. Biće teško”, rekao je 43-godišnji Jankauskas, koji je sa osmjehom na licu odbio da otkrije plan utakmice, ali…

“Imamo karakter i disciplinu, ali isto tako volimo da napadamo. Krenućemo naprijed, iskoristićemo šanse koje nam se ukažu”, jasan je nekadašnji golgeter Sosijedada, Benfike, Nice… koji je u Portu igrao od 2002. do 2005. upisavši 69 nastupa i 19 golova.

Litvanija je najlošije kotirana selekcija u našoj grupi, reprezentativci joj ne igraju u jakim ligama, a najbolji igrač je 28-godišnji krilni fudbaler Arvidas Novikovas.

“Mogu da izigravam heroja i da kažem da ćemo sve pobjediti i osvojiti prvo mjesto u grupi, ali to nije realno. Litvanski fudbal je u padu, problem je u razvoju mladih igrača, tako da pokušavamo sve da dignemo na većio nivo”, rekao je Jankauskas, čija je selekcija u 1. kolu izgubila od Srbije minimalno 1:0.

“Sada želimo dobar rezultat”, poentirao je jedan od najboljih igrača Litvanije u istoriji.

Send this to a friend