Fudbal

LŠ: Sjajna asistencija Jovetića u pobjedi Sevilje, Juve ubjedljiv u Portugalu

Fudbaleri Sevilje pobijedili su Lester 2:1, dok je Juventus kao gost slavio protiv Porta 2:0 u susretima osmine finala Lige šampiona.

Ekipa iz Andaluzije propustila je veliku šansu da sa većom razlikom dočeka revanš u Engleskoj. Od starta su krenuli Sampaolijevi izabranici žestoko ka golu rivala i već u ranoj fazi je Korea izborio, ali traljao izveo penal, koji je lako odbranio Šmajhel.

Danski reprezentativac istakao se u još nekoliko navrata, ali nije mogao ništa poslije centaršuta Eskudera i gola Sarabije. U nastavku je konce igre Sevilje preuzeo Stevan Jovetić i poslije briljantnog prijema lopte i asistencije, Korea se iskupio za promašeni penal.

https://twitter.com/iqdefinesyou/status/834510162274693124

Ipak, Lester je uspio da se vrati preko Džejmija Vardija, koji je na dodavanje Drinkvotera iskoristio jedinu šansu za goste.

Juventus je odigrao odlično u Portugalu, mada mu je posao bio olakšan zbog isključenja Telješa već u prvom dijelu.

Do velikog odmora odolijevao je Porto zahvaljujući Kasiljasu, ali je pao za dva minuta. U 72. minutu poentirao je Marko Pjaca, a 120 sekundi kasnije Dani Alveš. Zanimljivo je da su oba fudbalera ušla u igru nekoliko minuta prije nego što su našli put do mreže Kasiljasa.

Sevilja – Lester 2:1

Sarabija 25, Korea 62. – Vardi 733.

Porto – Juventus 0:2

Pjaca 72, Dani Alveš 74.

Tok mečeva:

 

88′- Rami poslije kornera pogađa prečku gola Šmajhela.

81′- Sjajna statistika Stevana Jovetića od dolaska u Sevilju. Tri gola i četiri asistencije na osam utakmica.

74′-GOOOLLLL! Juve u dva minuta rješava dvomeč sa Portom. Dani Alveš na ubacivanje Aleksa Sandra šalje loptu u mrežu Kasiljasa. Samo 60 sekundi nakon što je ušao u igru iskusni Brazilac je poentirao.

73′-GOOOOLLLL! Šok u Sevilji! Sjajna lopta Drinkvotera i gol Vardija za 2:1. Pogodak za “lisice” iz prve prave akcije na utakmici.

72′-GOOOLLLLL! Marko Pjaca! Samo pet minuta nakon što je zamijenio Kvadrada, mladi Hrvat je doveo Juventus u vođstvo.

67′- Opasan je opet bio Iguain. Njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio je nekoliko centimetara pored stative Kasiljasa.

62′-GOOOOOOLLLLLL! 2:0 za Sevilju! Sjajan prijem lopte i asistencija Stevana Jovetića za pogodak Koree, koji se iskupio za neiskorišćeni penal u prvom dijelu.

https://twitter.com/90minutosmex2/status/834511278035066888

55′- Sevilja i Juventus ofanzivniji su i u nastavku, ali su i dalje na snazi rezultati iz prvog dijela.

46′-  Nastavljeni su mečevi u Sevilji i Portu.

Poluvrijeme. Sevilja vodi protiv Lestera golom Sarabije, a uz to je i Šmajhel odbranio penal Korei. Totalna dominacija tima iz Andaluzije, “lisice” bukvalno centar nisu prešle. U Portugalu je Juve bolji, naročito poslije isključenja Telješa. Najbolju šansu imao je Dibala, koji je pogodio okvir gola.

45′- Mnogo sreće za Porto. Oštar udarac Dibale pogodio je stativu.

39′- Odličan šut Iguaina i sjajna intervencija Kasiljasa. Samo korner za Juve.

33′- Oprobao je Pjanić udarac sa distance, ali je Kasiljas bio siguran.

27′- Porto ostaje sa destericom. Telješ je dobio dva žuta kartona u tri minuta. Drugu javnu opomenu zaradio je poslije preoštrog prekršaja nad Lihštajnerom.

25′-GOOOOLLLLLL! Sevilja konačno dolazi do prednosti. Odličan centaršut Eskudera i sjajan skok i gol glavom Sarabije.

22′- Oštar udarac Eskudera sa 18 metara brani Šmajhel krajnjim naporom.

20′- Otvoreno se igra i u Portugalu, ali zasad bez šansi na “Dragau”.

14′- Šmajhel brani penal Korei. Opet se nepisano fudbalsko pravilo da igrač koji izbori jedanaesterac ne treba da ga izvede pokazalo kao tačno. Loš šut napadača Sevilje, Šmajhel je uhvatio živu loptu!

13′- PENAL za Sevilju. Morgan je srušio Koreu, velika šansa za domaći tim da povede. Čist jedanaesterac.

3′- Zaprijetio je Sarabija golu Lestera, ali je pogodio spoljni dio mreže.

1′- Počeli su susreti u Sevilji i Portu.

20:23- Meč u Portu biće zanimljiv i zbog golmanskih legendi na obje strane. Iker Kasiljas i Điđi Bufon možda su i dva najbolja evropska golmana u posljednje dvije decenije.

20:12- Juventus je veoma ofanzivan u Portugalu. Iguain, Dibala i Mandžukić će od starta krenuti ka golu domaćina. Sigurno je da se Porto kod kuće neće braniti, ali ofanzivni trio “stare dame” djeluje nezaustavljivo.

20:08-Stevan Jovetić će sa Vitolom i Koreom biti najbliži golu Lestera. Sa druge strane, Klaudio Ranijeri je izveo standardni sastav. Najviše se očekuje od udarnih igli iz prethodne sezone, Mareza i Vardija.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji sa posebnom pažnjom pratiće duel u Andaluziji, gdje će od prvog minuta Stevan Jovetić predvoditi napad ekipe Horhea Sampaolija.

Lester u Sevilju dolazi u katastrofalnoj formi. Poslije senzacionalne titule “lisice” čeka grčevita borba za opstanak u Premijer ligi, a vidjećemo da li u elitnom evropskom takmičenju mogu više od osmine finala.

Porto i Juventus odigraće derbi večeri. Popularni “zmajevi” godinama su u Ligi šampiona prepoznati kao ekipa koja naročito kod kuće igra odlično.

Veliki izazov za njih biće duel protiv Juventusa. “Stara dama” želi titulu evropskog prvaka jer se u klubu ne zadovoljavaju dominacijom u italijanskim okvirima. Večeras ih čeka prvi izazov na putu ka eventualnom finalu u Kardifu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banja
Gost
Banja

Dobar joveta steta sto primise gol

Send this to a friend