Fudbal

Lutajuća uprava

foto: FK Budućnost

Vlasnik kompanije “Normal Company” Žarko Burić je 1. septembra 2016. godine zvanično izabran za predsjednika Fudbalskog kluba Budućnost na sjednici Odbora direktora.

Sa svojim ljudima je ušetao u plave prostorije kao čovjek koji treba da digne Budućnost na viši nivo. Naročito, jer je klub zanimljive prošlosti, turbulentne sadašnjosti i neizvjesne budućnosti tada dobio upravu nakon dugih 16 mjeseci čekanja.

Međutim, ništa od toga! Duhovi lošeg rada i lutanja još proganjaju najpopularniji tim u državi…

Aktuelna uprava, kojoj mandat ističe za tri godine, vjerovatno je anulirala dug koji je nekada bio veći od milion i po, donekle sredila kamp FK Budućnost na Starom aerodromu, ali…

Budućnost nema jasnu sadašnjost, dok je budućnost krajnje maglovita. Bar što se tiče terena i rezultata.

Trener na svaka četiri mjeseca

Za dvije godine vladavine, uprava “plavih” može da se pohvali titulom prvaka Crne Gore u sezoni 2016/17, nedovoljno kvalitetnim pojačanjima, te lutanjem u izboru pravog šefa stručnog štaba. A to znači da se ništa nije promijenilo pod patronatom novog predsjednika i njegove ekipe ljudi.

Aktuelna vrhuška je za 24 mjeseca vladavine imala čak šest rješenja na klupi – što stalnih, što privremenih. Znači, Budućnost je svaka četiri mjeseca mijenjala trenera, što sigurno ne može da donese ni instant rezultat. Kao na autobuskoj stranici prolazili su Miodrag Vukotić, Dragan Kažić, tandem Božidar Vuković – Dejan Jelenić, Vladimir Vermezović, Miodrag Džudović i posljednji (za sada) Zoran Govedarica.

Vukotić, Kažić, Vermezović i Govedarica su bili stalna rješenja. Vukotić je smijenjen nakon pomenute titule pošto je bio “naslijeđeni” trener, dok su Kažić, Vermezović i Govedarica isključivo odabiri sadašnje uprave. I sa svima su pogriješili, a znali su da niko od njih nema šampionski DNK prijeko potreban Budućnosti – Kažić je godinama odsutan iz domaćeg fudbala, Vermezović tokom posljednjih 10 godina nije imao zapažen rezultat i više nije radio, nego što jeste, dok je za Govedaricu plava klupa očigledno bila preveliki zalogaj.

Slična stvar je i sa igračima – uglavnom su birani momci koji ne mogu da donesu prevagu, posebno u vrijeme sportskog direktora Miloljuba Ostojića, koji je – gle čuda – pobjegao u Beograd čim mu se ukazala prilika za to. Da bude savjetnik.

Naslijedio ga je nekadašnji igrač Budućnosti Risto Lakić, koji je odradio, na papiru, dobar prelazni rok ljetos.

Međutim, tokom ljeta uprava i sportski sektor “plavih” su imali jedan veliki propust.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Horhe
Gost
Horhe

Jesu li đe igrali Beruskoni i Galjani? Lućano Mođi i porodica Anjeli? Biznismen ulaže novac, dovodi ljude koji se razumiju u ostale poslove. Fudbaler je obični RADNIK u toj firmi, on ima svog NADREĐENOG iliti trenera, ovaj opet nekog MENADZERA i tako do vrha hijerarhije. Ne postoji liga u kojoj svake godine 4 od 10 klubova izađu na evropska takmičenja.… Više »

micko
Gost
micko

A kako ce ga dici kad mu kamiondžije i šoferi dovode igrače. Sa budžetom od milion ipo treba da su prvaci svake godine a oni se bore za evropu!!!

navijac
Gost
navijac

cus zarko buric

Send this to a friend