Fudbal

Mali vragovi ne znaju za poraz

Više od godinu dana nisu pognute glave napustili teren, u Srednjoj regiji su do titule došli bez poraza sa učinkom od 23 pobjede i četiri remija, a zatim su na impresivan način stigli i do pehara namijenjenog prvaku Crne Gore – pioniri Koma ostavili su iza sebe žestoku konkurenciju i s pravom se na kraju sezone na Zlatici slavi. Izabranici Gavrila Petrovića Njegoša, kojem u radu pomaže brat Mihailo, u polufinalu državnog šamponata pregazili su Berane (3:0 i 1:0), da bi u finalu na kampu FSCG pao Grbalj (1:0).

“Biti prije svega ispred Sutjeske, Zete, Lješkopolja i Budućnosti koja u svom timu ima 10 reprezentativaca je enorman uspjeh”, kaže za Dnevne novine Petrović i nastavlja u dahu: “Protiv Berana smo sigurnim pobjedama i igrom pokazali da smo predodređeni za velike stvari, a trijumf nad izuzetno kvalitetnim timom Grblja samo je kruna na sve ono što su ovi klinci uradili u posljednjih 12 mjeseci”.

A male vragove sa Zlatice rođene 2004. godine do pehara su prema riječima najboljeg trenera u 2018. godini uz izboru Fudbalskog saveza Srednje regije (titulu će vjerovatno odbraniti) nosili reprezentativac i jedan od najperspektivnijih igrača u Crnoj Gori Tomo Šoć, kapiten Relja Popović, supertalentovani Bojan Pavićević, kao i Uroš Bulatović, Ognjen Bojanić, Lazar Stanišić, Lazar Knežević, Risto Pejović, Nikola Dujović, Benjamin Duraković, Petar Stijepović, Petar Vukotić… uz sigurnog Andriju Lalovića na golu.

“Ima tu još puno njih, koji u narednom periodu mogu da predstavljaju ozbiljan kapital Koma. Cilj svih nas iz kluba je da napravimo dobre igrače i momke za seniorsku ekipu. Vjerujem da će čelnici kluba prepoznati potencijal ove selekcije i da će u narednim godinama biti ispraćeni na pravi način. U suprotnom sve će ovo biti jedno lijepo sjećanje”, navodi talentovani strateg Zlatičana, koji sa ovom selekcijom “živi” već četiri godine.

“Ovi momci su dio mene i ova sezona je zaista istorijska kako za Kom tako i za mene uz pionire i seniorski sastav, gdje sam dio stručnog štaba, se vratio u elitu. Smatram da posvećenost i kvalitet u radu mora uvijek da izađe na površinu u mom slučaju možda se sve desilo malo brže nego što sam očekivao, ali nadam se da je ovo samo početak dobrih stvari”, zaključio je Gavrilo Petrović Njegoš, nekada odlični defanzivac Budućnosti, Koma, Zete, Mladosti (Titograda), Grblja, Rudara…

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Che
Gost
Che

SVAKA ČAST. J EDINI STE VI OBJAVILI DO DANAS TEXT O OVOM FINALU

Send this to a friend