Fudbal

Maradona je najbolji svih vremena, Mesi nije njegov nivo

Gabrijel Omar Batistuta (49), nekada sjajni argentinski fudbaler, u razgovoru za italijanske medije kazao je da je Dijego Maradona najbolji igrač svih vremena i da Lionel Mesi nije na njegovom nivou.

Mesija mnogi ne samo da smatraju najboljim igračem današnjice, nego i svih vremena. S druge strane ima i onih koji smatraju da su Maradona i Brazilac Pele, ipak, najbolji u istoriji fudbala.

“Dijego je najbolji svih vremena. On je, takođe, predstavljao Argentince i u mnogim drugim stvarima, ne samo u fudbalu. Ima harizmu, talent i rijetke izume u fudbalu. Mesi, čak iako je tehnički dobar, možda i bolji, ne može da ga nadmaši. Mesi nema Maradoninu harizmu”, kazao je Batistuta i dodao:

“Maradona je mogao komandovati stadionom, svi su gledali u njega. Igrao sam s njim i mogu govoriti o tome koliko je tehnički bio presudan za tim. Maradona je poezija, Mesi je proza. Ono što Mesiju nedostaje u odnosu na Maradonu je ta fantastična, gotovo nestvarna dimenzija. Čak i da trenira po cijeli dan ne može doći do tog stanja. Bilo je sumnji u vezi Mesija u prošlosti, na ovaj ili onaj način. Sada više nema rasprave. On je tehnički perfektan i postigao je više golova od bilo koga. Ali za mene on nije Maradona i vjerovatno nikada neće biti.”

Batistuta je tokom bogate karijere igrao za Njuels Old Bojs, River Platu, Boku Juniors, Fiorentinu, Romu, Inter i Al-Arabi. U dresu reprezentacije Argentine odigrao je 77 utakmica i postigao 54 gola.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bhf
Gost
Bhf

Pa zar pele nije najbolji svih vremena

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Znaci vise se ne gleda fudbalsko umijece, no harizma, mozda i da se Mesi pocne drogirat…A sto se tice batistute, sjecam se i kad je argentina s njim ispala u grupu na sp, sto se nije odavno desilo ni prije, a ni poslije, tako da malo manje price…Ne mora se Mesi nikome vise dokazivat, sam je onaj krs od tima… Više »

novinari?
Gost
novinari?

Ne postoji najbolji svih vremena, svako od njih je obiljezio jedno vrijeme…. svak je razlicit- a Maradona je BOG

Pol
Gost
Pol

Tesko je porediti fudbal sad i fudbal ranije.Po meni je najjaciPele kad sam sebe hvali a igrao je 50 ih i 60 ih.Tada je bio car,ali tada je fudbal bio amaterski gitovo a on igrao u SAD dje je i dan danas fudbal polu amaterski a ne tada..haha..ali dobro.Maradona i Mesi su bogovi ove igre!

MMA
Gost
MMA

Da ali je Mesi gospodin a ovaj je narkoman i pijandura,a to je radio i dok je igrao i to se treba gledati…

Pol
Gost
Pol

Stvarno je Batigol bio top igrac!Svaka cast majstore!

Send this to a friend