Fudbal Crna Gora dočekuje Grčku

Marić se nada prvom bodu u kvalifikacijama za EP

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore danas (13 h) će igrati protiv Grčke na stadionu pod Goricom meč četvrtog kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naše dame poražene su u prva tri kola, pa će u duelu sa Grčkom, koja je takođe na nuli, juriti prvi bod u kvalifikacijama.

“Za nas je svaka utakmica u ovoj grupi teška, što je i logično jer dolazimo iz petog šešira, tako da bi i bod protiv Grčke za nas bio veliki uspjeh. Zbog toga moramo dati maksimum, odigrati timski što jače, biti borbeni i pokazati ono najbolje što znamo. Nažalost, imamo određenih kadrovskih problema, zbog povreda neće igrati nama dvije veoma bitne igračice, Ramčilović i Pavićević. Ipak, ne smijemo da kukamo, imamo nekih mladih igračica koje su željne dokazivanja i siguran sam da će ih na pravi način odmijeniti”, istakao je selektor Marić.

U našoj selekciji skautirali su rivala i nastojali da naprave što bolju pripremu za današnji duel.

“Gledali smo ih na utakmici sa Njemačkom. Taj meč nam ne može biti pravi reper, jer su se Grkinje sve vrijeme branile protiv jedne od najjačih ekipa u Evropi. Ali, i u takvoj situaciji, vidjeli smo da imaju nekoliko veoma kvalitetnih igračica. Protiv nas će drugačije igrati, više će napadati, tako da se spremamo za skroz drugačiji nastup Grčke”, smatra Marić.

Send this to a friend