Fudbal

Meč koji je prekretnica

Mornar je prethodnog vikenda u Pljevljima iznenadio Rudar (1:1), a nakon poraza u Kupu, Barani su sinoć otputovali ponovo za Pljevlja.

Iako zvuči gotovo nestvarno, Mornar će u gradu koji udaljen od Bara oko 230 kilometara glumiti domaćina Iskri i to u meču koji može da bude prekretnica za ,,fenjeraša”. Mornar bi pobjedom uspio da najavi totalni povratak, dok bi neuspjeh označio tešku misiju za tim iz grada pod Rumijom.

“Svjesni smo da nas čeka težak posao. Iskra ima dobru ekipu, koja zna da odigra dobro i na strani, tako da moramo biti vrlo oprezni. Protiv Rudara odigrali smo dobro, propustili šansu da napravimo senzaciju, a sigurno da u ovakvim mečevima to ne smijemo dozvoliti”, kazao je Balša Božović, vezista Mornara.

Barani su spremni za duel sa Iskrom, koja već sedam kola ne zna za pobjedu.

“Istina je da su Danilovgrađani u negativnoj seriji, ali to nas neće zavarati. Nadam se da ćemo dobro ući u meč, da ćemo djelovati još bolje nego u prethodnom duelu i da ćemo uz veliku borbenost i angažovanost stići do povoljnog ishoda”, naglasio je Božović.

Ozbiljno na “fenjeraša”

Skroman učinak u prethodnih šest susreta, tačnije tri poraza i tri remija i isto toliko uknjiženih bodova, kao da obavezuju fudbalere Iskre da danas pod Golubinjom poprave utisak i konačno lošu seriju prepuste zaboravu.

I trener Aleksandar Nedović priznaje da je ,,voda došla do poda” i da Iskra jednostavno mora da igra na pobjedu.

“Oba sastava su pod tim imperativom kako bi eventualno sa tri boda lagodnije dočekali nastavak šampionata. Nas ne smije zavarati trenutna pozicij a Mornara, jer solidna ekipa iz Bara ne zaslužuje ulogu fenjeraša. Mi smo svjesni te činjenice, tako da se veoma oprezno moramo nadmudrivati svih 90 minuta. Takođe, nastojaćemo da popravimo realizaciju, jer samo na taj način možemo se nadati uspjehu. To nameće ofanzivnu taktiku od početka utakmice i maksimalnu koncentraciju do kraja utakmice”, rekao je Nedović, uvjeren da će njegovi igrači pružiti maksimum kada je najpotrebnije.

Ovoga puta u Pljevljima neće moći da računa na povrijedene Luku Pejovića i Danila Markovića, te ,,požutjelog” Luku Maleševića.

Send this to a friend